Αρχιερατική Θ. Λειτουργία επί τη Εορτή της Συνάξεως της Θεοτόκου στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Την δεύτερη ημέρα της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων, κατά την οποία τιμάται από την Αγία μας Εκκλησία, η Εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερόν Ναόν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Λαγκαδά.

Στην ομιλία του, προ της Απολύσεως της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την σημασία της σημερινής εορτής, η οποία εορταστικά αφιερώνεται στο πρόσωπο της Κεχαριτωμένης Κυρίας Θεοτόκου, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι η Παναγία μας εκ μέρους όλου του ανθρωπίνου γένους, προσέφερε την ανθρώπινη φύση στον Υιό και Λόγο του Θεού, γενόμενη από εκείνη την στιγμή, Μητέρα του καθενός που θέλει να ζήσει την εν Χριστώ Ζωή.

Εν συνεχεία του λόγου ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στα πρόσωπα του Προφητάνακτος Δαυίδ, του Ιωσήφ του Μνήστορος, του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων, καθώς επίσης και στα πρόσωπα των Ποιμένων, που αξιώθηκαν να δουν την Δόξα του Ουρανού και να ακούσουν τους Αγγελικούς Ύμνους, σημειώνοντας, ότι όταν κανείς αγαπήσει την ζωή της Εκκλησίας μας τότε όλα μπορούν να γίνουν μία ενότητα ζωής και μία κοινωνία Χάριτος, όπου μέσα σε αυτήν ο άνθρωπος μπορεί να απολαμβάνει την μεγάλη Αγάπη του Θεού, που είναι αγάπη για όλο τον κόσμο, που όμως στον καθένα εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο.

Ο Θεός έχει για τον κάθε άνθρωπο ένα ξεχωριστό σχέδιο. Μέσα στην μεγάλη Αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο, υπάρχει η Ομοτιμία και γι΄ αυτό προσέλαβε την ανθρώπινη φύση, ώστε να μπορεί ο καθένας από εμάς να σωθεί, να έχει ζωή αιώνιο και να θεοθεί.

Καταλήγοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, προέτρεψε όλους τους παρισταμένους να βρουν λίγο χρόνο και να μπορέσουν να κάνουν μία αληθινή προσέγγιση προς τον Κύριο, ώστε μέσα από αυτόν τον τρόπο να καταφέρουν να αγαπήσουν αληθινά τον Θεό και να δουν πιο είναι το Θέλημα Του βελτιώνοντας ταυτόχρονα το περιεχόμενο της ζωή τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα