Χειροτονία Πρεσβυτέρου και 40/νθήμερο μνημόσυνο Αρχιμ. Σωφρονίου στην Ι. Μ. Κορίνθου(ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, συλλειτουργών μετά του Σεβ. Μητροπολίτου  Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, στον Ι. Ναό του Αγ. Ιωάννου, στο Λουτράκι με την παρουσία πολυπληθούς εκκλησιάσματος και πολλών Ιερέων και Διακόνων χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Διάκονο του κ. Πέτρο Καγιούλη.

Φανερά συγκινημένος ο νεοχειροτονηθείς στην προσφώνησή του ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στο να φθάσει σ’ αυτήν την ευλογημένη στιγμή της εις Πρεσβύτερον Χειροτονίας του με πρώτον τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιον και ακολούθως τον προσφάτως προαπελθόντα πνευματικό του πατέρα, Αρχιμ. κυρό Σωφρόνιο Μάγειρα, τους φυσικούς του γονείς, την σύζυγό του αλλά και όλους τους πιστούς, που συμμετείχαν στην Χειροτονία προσευχόμενοι δια τον επιστηριγμόν του στην νέα διακονία του, την οποία αναλαμβάνει.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ομίλησε περί του Αξιώματος της Ιερωσύνης, έδωσε πνευματικές νουθεσίες και στην συνέχεια ευχήθηκε στον νεοχειροτονηθέντα καλή και αγαστή συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους Ενορίτες του, για τις ψυχές των οποίων θα είναι απο τώρα υπεύθυνος ενώπιον Θεού και ανθρώπων, αλλά και ζήτησε από τους πιστούς την αγάπη και την στήριξή τους στον νέο Εφημέριο, ώστε όλοι μαζί να πορεύονται προς την Βασιλεία του Θεού εργαζόμενοι τα Ευαγγελικά προστάγματα.

Στην συνέχεια και μέσα σε κλίμα χαρμολύπης τελέστηκε το 40/νθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμ. Σωφρονίου Μάγειρα, πρώην εφημερίου του ως άνω Ι. Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Κορίνθου – Λουτρακίου,  ο οποίος επί μια τριακονταετία ευόρκως διακόνησε την Τοπική μας Εκκλησία. Στους οικείους του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του «εν χώρα ζώντων» και να τους χαρίσει παρηγορία και γλυκασμό.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera

 

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα