Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος στο Harrow

Του Αναστάσιου Σαλαπάτα

H Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Harrow και Περιχώρων (BΔ Λονδίνου), οργανώνει το μήνα Δεκέμβριο, πριν και μετά τηΔεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων, διάφορες ενδιαφέρουσες εορταστικές εκδηλώσεις:

A). Την Κυριακή 11η Δεκεμβρίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε στην Κοινοτική Αίθουσα το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι. Το οργάνωσαν, με μεγάλη επιμέλεια και αγάπη, όπως κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες,η Επιτροπή και τα μέλη της Βοηθητικής Αδελφότητας Κυριών & Δεσποινίδων «Η Αγία Αγάθη», στην οποία προεδρεύει η κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου. Όλο το εκκλησίασμα επισκέφθηκε την ωραία έκθεση, θαύμασε τα δώρα που είχαν ετοιμάσει και προσφέρει οι Κυρίες και φυσικά προμηθεύθηκε ό,τι χρειαζόταν.

B). Το βράδυ της ίδιας ημέρας,πραγματοποιήθηκε μια ευχάριστη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, με δείπνο και μουσική, στο ωραίο Ψαρεστιατόριο SeaPebbles στην περιοχή HatchEnd του ΒΔ Λονδίνου.

Το δείπνο, στο οποίο συμμετείχαν πολλές δεκάδες μελών της Κοινότητας, ήταν προσφορά του ιδιοκτήτη του Ψαρεστιατορίου κ. Σάββα Ανδρέου (Εκκλ. Επιτρόπου), της συζύγου του Μαρίας και της καλής τους οικογενείας.

Ο Ιερ. Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας ευχαρίστησε τους φιλοξενούντες, αλλά και τους συνδαιτυμόνες για τη συμμετοχή τους, εξέφρασε εόρτιες ευχές στους εορτάζοντες των ημερών και τέλος ανέφερε πως, «αξίζει σίγουρα να ζήσουμε με την ψυχή μας το θαύμα των ημερών, που είναι ο ερχομός του Θεού στον κόσμο, όπως το βίωσαν και οι ποιμένες εκείνο το βράδυ των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ, και να μείνουμε μόνιμα μέσα σε αυτό το αγιοπνευματικό πλαίσιο, απολαμβάνοντας διαρκώς την συνάντηση με τον γλυκύ Ιησού και την κοινωνία μαζί Του. Θα είναι σαν να επιστρέφουμε και πάλι στον Παράδεισο, και θα γευθούμε τα δώρα της θεϊκής παρουσίας Του, κυρίως την αγάπη και την ειρήνη, την οποία ειρήνη ευχόμεθα να προσφέρει ο νεογέννητος Κύριος και στην εσταυρωμένη Κύπρο μας, που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας της».

Κατόπιν, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης, ο οποίος εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες προς τους φιλοξενούντες, οι οποίοι προσφέρουν το Χριστουγεννιάτικο αυτό δείπνο κάθε χρόνο για περισσότερα από δέκα χρόνια, και έδωσε επίσης ολόθερμες εόρτιες ευχές σε όλους τους παρευρισκομένους.

Στη συνέχεια οΤαμίας της Κοινότητας κ. Σωτήρης Κωνσταντίνου, και η Πρόεδρος της Βοηθητικής Αδελφότητας κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου,προσέφεραν -εκ μέρους της Κοινότητας- αναμνηστικά δώρα στους φιλοξενούντες κ. Σάββα και κα. Μαρία Ανδρέου.

Γ). ΤοΣάββατο 31η Δεκεμβρίου, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα πραγματοποιηθεί στην Κοινοτική Αίθουσα (660 Kenton Road, Kenton, Harrow, Middx. HA3 9QN) Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν, με δείπνο και μουσική. Είσοδος: £35 το άτομο και £20 για παιδιά κάτω των 12 ετών.Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στα τηλέφωνα: 020 – 8732 2833 (π. Αναστάσιος) και 020 – 8909 3117(Αλεξάνδρα).

 

Διαβάστε ακόμα