Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις των Κατηχητικών Σχολείων της Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών που διανύουμε και θέλοντας να προσεγγίσουμε τις Άγιες τούτες ημέρες της Θείας Ενσαρκώσεως και της Θείας Επιφανείας με πνεύμα αγάπης και χαράς που μας προδιαθέτει η περίοδος αυτή, πραγματοποιήθηκαν καθ΄ όλη την διάρκεια των τελευταίων ημερών, οι Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις των Κατηχητικών Σχολείων των ενοριών της Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Το απόγευμα της Κυριακής 18ης Δεκεμβρίου ε.έ., πραγματοποιήθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες Εορτές των ενοριών α) 2του Αγίου Γεωργίου Σοχού εις την οποία παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ.κ. Κυριακός, β) του Ιερού Ναού του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Μελισσοχωρίου, καθώς και  γ) του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, εις την οποία και παρέστη ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, ενώ το απόγευμα της 21ης Δεκεμβρίου, εις την αίθουσα «Κιβωτός Σωτηρίας», έλαβε χώρα η εόρτια εκδήλωση του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Οι νέοι και νέες των Ενοριακών Συνάξεων της Μητροπόλεως Λαγκαδά, με την σημαντική βοήθεια και καθοδήγηση των Κατηχητών και των Κατηχητριών τους, προσπάθησαν μέσα από τους επίκαιρους ύμνους, τα τραγούδια, τα ποιήματα, τα θεατρικά δρώμενα και τους μονολόγους που ακούσθηκαν να εισάγουν τους παρευρισκόμενους στα βαθύτερα νοήματα των Αγίων τούτων ημερών κερδίζοντας στο τέλος το ενθουσιώδες χειροκρότημά όλων όσων προσήλθαν με χαρά για να καμαρώσουν αυτά παιδιά που αποτελούν το καύχημα και την ελπίδα του τόπου μας.

Στις σύντομες προσφωνήσεις του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συνεχάρη  όσους εκοπίασαν για τις καθ’ όλα άρτιες και ολοκληρωμένες αυτές προσπάθειες,  οι οποίες με ξεχωριστή μοναδικότητα μετάδωσαν τα εόρτια μηνύματα των ημερών ευχόμενος καταλλήλως προς όλους ενόψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Μετά το πέρας της κάθε εκδήλωσης μοιράσθηκαν προς όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες αναμνηστικά δώρα, ενώ ακολούθησαν και παραδοσιακά κεράσματα προς τους παρευρισκομένους.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα