Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016, μέσα σε εορταστικό κλίμα η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο. Ο ομιλητής Παν/τος Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Η ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» Καλετζίου, ανέπτυξε το θέμα: «Η ενσάρκωση του Θεού Λόγου και η Ανακαίνιση του Ανθρώπου».

Την καθ᾿όλα πνευματική αυτή ομιλία του Ιεροκήρυκος επένδυσε με Χριστουγεννιάτικους Βυζαντινούς Ύμνους, σε κλασικές παραδοσιακές εκτελέσεις, η Χορωδία Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου-χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη, Πρωτοψάλτου του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, ενώ προλόγισε και παρουσίασε ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Μαυραγάννης, Αρχιερατικός Επιτροπος Κορίνθου – Λουτρακίου και Προϊστάμενος του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου.

Την εορταστική αυτή Χριστουγενιάτικη εκδήλωση έκλεισε με λόγους παραμυθητικούς και εόρτιους ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ευχαριστώντας ενθέρμως τόσον τον ομιλητή όσο και τους χορωδούς για την προσπάθεια, που κατέβαλαν, ώστε να εισάγουν τους ακροατές στο Υπερφυσικό Μυστήριο της του Χριστού Αγίας Γεννήσεως. Ευχήθηκε επίσης εόρτια στους συνεργήσαντες Ιερείς του Ι. Ναού, Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, συνεργάτες του στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ.λ.π., στους παρισταμένους εκπροσώπους των Αρχών και σε όλους τους πιστούς, οι οποίοι αψηφώντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες συμμετείχαν σ᾿ αυτή την πνευματική πανδαισία, προερτάζοντας του Χριστού τα Γενέθλια.

KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα