Δέματα αγάπης για οικογένειες από το Ίδρυμα της Ι. Μ. Ιεραπύτνης “Παναγία η Ακρωτηριανή” (ΦΩΤΟ)

 

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος της Μητροπόλεως “Παναγία η Ακρωτηριανή”, ενόψει των Χριστουγέννων και των λοιπών εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, διένειμε δέματα αγάπης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 435 οικογένειες που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.

Η φιλανθρωπική αυτή δράση της Τοπικής μας Εκκλησίας έλαβε χώρα το πρωί στην αίθουσα Συσσιτίου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Σητείας, για τις Ενορίες του Δήμου Σητείας και το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας για τις Ενορίες της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας. Οι Εφημέριοι και μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων παρέλαβαν τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν στους καταγεγραμμένους οικονομικά ασθενέστερους ενορίτες τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.

Συγκεκριμένα με δαπάνες του Κοινωφελούς Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Παναγία η Ακρωτηριανή» αγοράστηκαν και διανημήθηκαν 1.800 κιλά νωπό κοτόπουλο και έξι (6) τόνοι γάλα, ρύζι και μακαρόνια, τα οποία θα διανεμηθούν μέσω των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως σε 1.278 άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.α.) σε όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια.

Οι Εφημέριοι και οι συνεργάτες τους στο ενοριακό έργο ευχαρίστησαν τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κοινωφελούς Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» κ. Κύριλλο για τη νέα φιλανθρωπική δράση και την έμπρακτη αλληλεγγύη της Τοπικής Εκκλησίας προς τους ενδεείς απόρους και νεοπτώχους συνανθρώπους μας, προκειμένου και αυτοί να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη αγαθά διατροφής κατά τις ημέρες των εορτών και ιδιαιτέρως κατά την εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου μας.

dsc_3922 dsc_3926

 

Ι. Μ. Ιεραπύτνης

Διαβάστε ακόμα