Η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Χριστουγέννων στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
23 Δεκεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Χριστουγέννων στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Την 23η του τρέχοντος μηνός Δεκεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και της Ακολουθίας των Μεγάλων Βασιλικών και Δεσποτικών Ωρών των Χριστουγέννων, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών παρέστησαν μαθητές και μαθήτριες από τις Σχολικές Μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως του Δήμου Λαγκαδά, οι οποίοι με υποδειγματική τάξη συμμετείχαν προσευχιτικός, παρακολουθώντας ευλάβεια τα της σημερινής Ακολουθίας, η οποία περιέχει τροπάρια, Προφητείες, Αποστόλους και Ευαγγελικές Περικοπές που αναφέρονται στην επικείμενη μεγάλη εορτή της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου.

Στην ομιλία του προς της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην σημερινή Ακολουθία των Ωρών, και στην σημασία που έχει μέσα στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας, ενώ αναφερόμενος εν συνεχεία στην εορτή των Χριστουγέννων επεσήμανε ότι, μέσα από αυτή ο καθένας μπορεί να γνωρίσει  το μήνυμα της χαράς που φέρνει στον κόσμο ο Χριστός.

Το μήνυμα του Ιησού Χριστού είναι μήνυμα Αγάπης και Ενότητας. Απευθύνεται προς όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως αν πιστεύουν ή όχι και η δύναμη της Αγάπης Του μπορεί να ξεπερνάει όλες τις μικρότητες των ανθρώπων.

Ο Χριστός μίλησε σε όλους τους ανθρώπους με το ίδιο μέτρο αγάπης και το ίδιο μέτρο προσεγγίσεως και όλοι είμαστε ίσοι απέναντί Του έχοντας την ίδια αξία ανεξαρτήτως φυλής και ιδιωμάτων. Εκείνος ανατέλλει όπως ο ήλιος για όλον τον κόσμο και για όλους τους ανθρώπους παρέχοντας σε όλους τους ανθρώπους τις ίδιες ευκαιρίες. Στο χέρι του καθενός είναι με την δική του στάση και απόφαση, να δεχτεί το μεγάλο μυστήριο της Γεννήσεως του Χριστού.

Η εορτή των Χριστουγέννων μπορεί να γίνει και η γιορτή της Γεννήσεως του καθενός μας, γιατί όλοι μας μπορούμε να ξαναγεννηθούμε μέσα στην Καινή Κτίση, αποκτώντας τα ιδιώματα εκείνα για μία αθάνατη και αδαμαντίνη αιώνια ζωή την οποία μας χαρίζει ο Κύριος. Αυτό είναι το μεγάλο δώρο του Κυρίου που μας χαρίζει και από εμάς εξαρτάται αν το δεχτούμε ή όχι.

Όταν γεννηθούμε πνευματικά και ζήσουμε τα Χριστούγεννα γεννημένοι μαζί με τον Χριστό τότε η ζωή μας θα είναι άληκτος και ατελεύτητος, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος καταλήγοντας την ομιλία και ευχόμενος προς όλα τα παιδιά τα Χρόνια Πολλά.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών, ο Σεβασμιώτατος εδέχθει εις τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως τους Διοικητές της 1ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών-Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνας, Ταξίαρχο Σάββα Κολοκούρη και της 194 MLRS, Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) κ. Ιωάννη Μπαλόκα, με τους οποίους και συζήτησαν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητος καθώς αντάλλαξαν και τις καθιερωμένες ευχές ενόψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment