Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Μεσολόγγι (ΦΩΤΟ)
25 Δεκεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Μεσολόγγι (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμάς και συμμετείχαν ο ιεροκήρ. Αρχιμ. π.Μακάριος Αντωνόπουλος, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρ. π.Ανδρέας Καππές και ο διάκονος του Μητροπολίτη π.Χρυσόστομος Κελεπούρης.

Στις 5 το πρωί χτύπησαν οι καμπάνες του Ιερού Ναού και πλήθος πιστών προσέτρεξε από νωρίς για να προσκυνήσει τον Γεννηθέντα Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.

Στη διάρκεια του Κοινωνικού ιεροκήρ. Αρχιμ. π.Μακάριος Αντωνόπουλος ανέγνωσε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου κ. κ.Κοσμά επί τη εορτή της Γεννήσεως του Χριστού, όπου μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος κ.κ. Κοσμάς αναφέρει :

Στις ημέρες μας, αγαπητοί, πολλοί όπως ο Ηρώδης, απιστούν, φθονούν, μισούν, πολεμούν, διώκουν τον Σαρκωθέντα Κύριό μας. Σκοτισμένοι, θολωμένοι, υποχείρια αντιχρίστων, σκοτεινών δυνάμεων, όργανα του Εωσφόρου, με φοβερό μένος αγωνίζονται να ξεριζώσουν από τις καρδιές μας και μάλιστα από τις καρδιές των νέων μας την πίστι στη Θεότητα του Βρέφους της Βηθλεέμ. Οργανώνονται, πιέζουν, απειλούν. Θέλουν να κλονίσουν την πίστι μας, την εμπιστοσύνη μας, την υπακοή μας στον Σωτήρα Κύριο, να αμβλύνουν την γνήσια πνευματική μας ζωή, να εκκοσμικεύσουν το γνήσιο εκκλησιαστικό οσθόδοξο φρόνημά μας, να μας υποτάξουν σε αλλότριες αντίχριστες ψυχοφθόρες φωνές.

Σήμερα, Χριστούγεννα, ας αποφασίσουμε στη ζωή μας να ζούμε με υπακοή στο Ευαγγέλιο του Θεανθρώπου Κυρίου μας, με ακρίβεια πνευματικού αγώνος, με αγάπη και αφοσίωσι στο θεανδρικό Του πρόσωπο. Μη αγνοούμε και περιφρονούμε την κρισιμότητα των καιρών, τις αντίχριστες ενέργειες των πολεμίων του Χριστού μας.

Παντού, λόγοις και έργοις, ας ομολογούμε τον «εκ Παρθένου τεχθέντα Κύριο». Ας ζούμε με συνέπεια μέσα στην μόνη εν κόσμω Εκκλησία μας, την ορθόδοξο. Ας υψώσουμε τη σημαία της Ορθοδοξίας μας εμπρός στις προκλήσεις των αιρετικών, των κοσμικών, των πολεμίων εξουσιών και μη φοβώμαστε. Κάθε σύγχρονος Ηρώδης οικτρά θα αφανισθή, όπως ο Ηρώδης της Ιουδαίας.

Αγαπητοί, ο Κύριός μας έλαβε την ανθρωπίνη φύσι για να φθάσουμε κι εμείς στη κατά χάριν Θέωσι.

Μιμούμενοι κι εμείς τους τρεις μάγους και ακολουθούντες τη φωνή του Θεού μας, όπως κι εκείνοι, θα επιτύχουμε την προσωπική μας κατά χάριν θέωσι.

Το εύχομαι πατρικά

onairnews.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment