Η εορτή των Χριστουγέννων στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Με τον πλέον πανηγυρικό και κατανυκτικό τρόπο εορτάστηκαν κι’ εφέτος τα Χριστούγεννα στην πόλη της Κορίνθου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, τέλεσε την καθιερωμένη πλέον Ι. Αγρυπνία υπέρ των μοναχικών ψυχών στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου,

Αναλυτικότερα, το απόγευμα του Σαββάτου 24ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας και με την συμμετοχή όλων των Ιερέων της πόλεως Κορίνθου.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία κατά την οποία άξια αναφοράς ήταν η πάνδημος συμμετοχή των πιστών και ιδιαιτέρως οικογενειών με μικρά παιδιά, που κυριολεκτικά κατέκλυσαν τον Ι. Ναό, συμπροσευχήθηκαν με τον Επίσκοπό τους αυτήν την ευλογημένη νύκτα και σχεδόν στο σύνολό τους κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας ανέγνωσε ιεροπρεπώς ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κορίνθου – Λουτρακίου Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Μαυραγάνης, ενώ ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθηνε στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τις πατρικές ευχές του για Χριστούγεννα γεμάτα από τον Χριστό, που μετελάβομεν δια της συμμετοχής μας στο μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας.

Την επομένη το πρωί, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 π.μ., τελέσθηκε η δεύτερη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία από τους Ιερείς του Καθεδρικού Ι. Ναού στην οποία επίσης συμμετείχε πλήθος Χριστιανών, που προσήλθε «μετά φόβου Θεού Πίστεως και Αγάπης» να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων.

KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα