Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Με την δέουσα Εκκλησιαστική ευπρέπεια και σύμφωνα με την Μοναστηριακή τάξη τελέσθηκε την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αναστάσεως Χριστού, στο Λουτράκι , η οποία τιμά πανηγυρικά την Μνήμη του σεπτού Ιερομάρτυρος.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Πανοσ. Αρχιμ. π. Αγάπιο Δρίτσα, τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ρανζύ και τους Διακόνους π. Νικόλαο Βαρδουνιώτη και π. Λογγίνο Αρχόντη, αδελφό της Ι. Μονής. Το ιεροψαλτικό αναλό-γιο διακόνησε ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Α-θηνών κ. Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ομιλήσας ανα-φέρθηκε στην προτροπή του Αποστόλου Παύλου προς τον Άγιο Τιμόθεο «μὴ οὖν ἐπαισχυνθῇς τὸ μαρτύριον τοῦ Κυρίου ἡμῶν» (β΄ Τιμ. α΄,8) σε σχέση με τον εορτάζοντα Ά-γιο Ελευθέριο, ο οποίος νεαρότατος έδωσε την καλή ομολογία μαρτυρήσας υπέρ του Χριστού και του Ευαγγελίου Του, προτρέψας και τους Χριστιανούς της εποχής μας στον δρόμο της ομολογίας και ευχηθείς στους πατέρες και αδελφούς της Ι. Μονής ως και στους πιστούς υγεία πνευματική και σωματική, η οποία επιτυγχάνετε μόνο μέσα στην Εκκλησία δια της μιμήσεως της θαυμαστής Ζώης των Αγίων Της. Αμέσως μετά το πέρας του κηρύγματος ακολούθησε η ευλόγηση των Κολλύβων προς τιμήν του Αγίου.
Εν συνεχεία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τέλεσε μετά των συνιερουργησάντων Ιερέ-ων και Διακόνων, των Πατέρων της Ι. Μονής και των συμπροσευξαμένων πιστών Επι-μνημόσυνο Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου Κανώπου κυρού Σπυρίδω-νος, ο οποίος αναπαύεται στο κοιμητήριο της Ι. Μονής.

KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα