Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016, στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, τους Εφημερίους του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρους π. Νικόλαο Μπιθαρά και π. Δημήτριο Παπαγεωργίου και τον Διάκονο του π. Νικόλαο Βαρδουνιώτη.

Στον λόγο του, πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στον εορταστικό κύκλο της Αγίας Εκκλησίας μας και στον τρόπο με τον οποίος αυτός χωρίζεται σε διάφορες περιόδους. Με αφορμή τα ανωτέρω και αφού ανέλυσε το Αποστολικό και Ευαγγελικό ανάγνωσμα, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, επισημαίνοντας τον δέοντα τρόπο εορτασμού της από τους Ορθοδόξους Χριστιανούς και τονίζοντας την αναγκαιότητα να απεκδυθούν τον «παλαιό» άνθρωπο με τις αμαρτίες και τα πάθη τους και να ενδυθούν τον «νέο» άνθρωπο, τον κατά Χριστόν αναγεννημένο και κτισμένο.
Το εσπέρας της ίδιας ημέρας, παραμονή της μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνος, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, στον ομώνυμο Ι. Ναό στην Λυγιά, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Ιωάννη Γιαννακά, Κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφερείας Ευρωστίνης και τον Εφημέριο του Ι. Ναού π. Νικόλαο Γκόγκο.

Μετά το πέρας της αρτοκλασίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος απευθυνόμενος προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, που συνέρρευσαν για να τιμήσουν τον Άγιο και να λάβουν την ευλογία του Ποιμενάρχη τους, με πρώτο τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου κ. Ηλία Ανδρικόπουλο και Δημοτικούς συμβούλους, αναφέρθηκε στον βίο καθώς και στην με απλότητα και σοφία συνεισφορά του μεγάλου αυτού Θεοφόρου Πατρός, του Αγίου Σπυρίδωνος, στην Α΄ Αγία και Οικουμενική Σύνοδο, ολοκλήρωσε δε το Κήρυγμα του ευχόμενος σε όλους «καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα».

KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα