Η Καρδίτσα εόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ Αρχιεπίσκοπο Φαναρίου(ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Η Καρδίτσα εόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ Αρχιεπίσκοπο Φαναρίου(ΦΩΤΟ)

Κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου και προστάτου μας αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου σήμερα Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Στην ακολουθία του Όρθρου και στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου μετά των Πρεσβυτέρων και των Διακόνων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο προεξάρχων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης.

Στο τέλος ευλογήθηκαν οι άρτοι, τους οποίους προσέφερε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλεώς μας, του οποίου προστάτης είναι ο άγιος Σεραφείμ.

Ακολούθως, οι Αρχιερείς μετέβησαν στον Ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Επισκόπου Ρεντίνης κυρού Σεραφείμ, ο οποίος κατά την σημερινή ημέρα ήγαγε τα ονομαστήριά του

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κορώνης, όπου προσκύνησαν την τίμια κάρα του αγίου ιερομάρτυρος Σεραφείμ και ξεναγήθηκαν στους χώρους της από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Μεθόδιο, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής.

Το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ιερά παράκληση ενώπιον αποτμήματος της τιμίας κάρας του Αγίου και πραγματοποίησε το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Φωτογραφίες:Ευάγγελος Σαμαράς

 

Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment