Η μνήμη του Οσίου Φιλαρέτου τιμήθηκε στην Ερμούπολη (ΦΩΤΟ)

Στο Παρεκκλήσιο του Επισκοπικού Οίκου Ερμουπόλεως, το τιμώμενο επ` ονόματι του Οσίου Φιλαρέτου του Ελεήμονος, εις μνήμη του Μακαριστού προοδοιπορήσαντος Μητροπολίτου Σύρου Φιλαρέτου (Ιωαννίδη), του από Σικάγου (1930-1961), τελέσθηκε απόψε ο Εόρτιος Εσπερινός από Εφημερίους της Σύρου, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , προ του πέρατος του Εσπερινού και παρουσία όλων των τοπικών Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και Ενημέρωσης της Σύρου, αναφέρθηκε στη ζωή του τιμωμένου Αγίου και στο προσωνύμιο “Ελεήμων”, που η Εκκλησία του προσέδωσε, ευχαρίστησε τους Ιερείς και το λαό της Μητροπόλεως, για την ανταπόκρισή τους στον διεξαχθέντα Έρανο Αγάπης και Φιλαδελφίας, και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ερανικής Επιτροπής, Αιδεσιμολ Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, και τους Ιερείς του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, για την πάνυ φιλότιμη συνδρομή τους στην προσπάθεια αυτή της Ιεράς Μητρόπολης, αναφέρθηκε στην επιούσα εορτή του Πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου, προτρέψας το λαό να συμμετάσχει και να ευχαριστήσει τον Άγιο για την προστασία του,αναφέρθηκε στις υποτροφίες του “Αρτεμείου Ιδρύματος”, του οποίου προεδρεύει και οι οποίες θα χορηγηθούν στους δικαιούχους φοιτητές την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως.
Τέλος, ευχήθηκε σε όλους για τον Δεκέμβριο, τον εόρτιο μήνα των Χριστουγέννων, προτρέψας όλους να συμπορευθούν με τους έχοντες ανάγκη βοηθείας και ενισχύσεως συνανθρώπους μας, οι οποίοι ευχήθηκε να γίνονται ολοένα και ολιγότεροι και ει δυνατόν να εκλείψουν, ώστε να μην υπάρχει πλέον άνθρωπος, που να χρειάζεται βοήθεια.

img_4046 img_4049 img_4054 img_4057 img_4059 img_4062 img_4063 img_4065 img_4068

 

Ι. Μ. Σύρου

Διαβάστε ακόμα