Η Βόνιτσα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Σπυρίδωνα (ΦΩΤΟ)

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα, καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάσθηκε το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου 2016, η μνήμη του προστάτη και πολιούχου της Βόνιτσας Αγίου Σπυρίδωνος στον ομώνυμο ιστορικό ενοριακό Ιερό Ναό.

Την παραμονή της εορτής το πρωί, τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή – παραβολή, έδωσε την απάντηση γιατί ονομάζεται Μέγα το Δείπνο. Ονομάζεται Μέγα, γιατί το προσφέρει ο Μέγας «Εστιάτωρ» ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός. Είναι Μέγα, γιατί τα εδέσματα είναι ουράνια, είναι Σώμα και Αίμα Χριστού και διότι καλούνται όλοι να συμμετάσχουν στο Δείπνο όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί.  Σχολίασε τις δικαιολογίες που φέρουν πολλοί και αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο Σπυρίδωνα  ο οποίος ζώντας το Μέγα Δείπνο αξίως, απολαμβάνει και θα απολαμβάνει το Δείπνο της Βασιλείας του Θεού.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς προέβη σε απονομή οφικίων στους εφημερίους του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Βονίτσης. Αρχικά προχείρισε σε οικονόμο και πνευματικό τον εφημέριο π.Χρήστο Βέττα και στη συνέχεια προχείρισε σε πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο π.Δημήτριο Χέλμη.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας κατά τον οποίο τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. π.Νεκτάριος Τριάντης. Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος από τον Αρχιμ. π.Λαυρέντιο Καρανάσιο. Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Βόνιτσας.

despotis1 despotis2 despotis3 despotis4 despotis5 esperinos1 esperinos2 litaneia1 litaneia2 litaneia3 litaneia4 litaneia5 despotis6

Αχελώος Τηλεόραση

Διαβάστε ακόμα