Λαμπρή υποδοχή της Παναγίας του Βουλκάνου στο Μερκοβούνι Τρίπολης (ΦΩΤΟ)
15 Δεκεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Λαμπρή υποδοχή της Παναγίας του Βουλκάνου στο Μερκοβούνι Τρίπολης (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης το Μερκοβούνι Τρίπολης υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Βουλκάνου εκ της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου Μεσσηνίας.

Την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιουστίνος Τσαγκούρης, εκπροσωπώντας  τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, ο κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως και σύσσωμος ο λαός της Τρίπολης.

Η ιερά εικόνα με λιτανευτική πομπή έφτασε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Μερκοβουνίου, όπου κι εναποτέθηκε για τριήμερο προσκύνημα.

Ακολούθως, τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βουλκάνου Αρχιμ. Προκοπίου Σμυρνή.

Προ της απολύσεως ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής κήρυξε το Θείο Λόγο κάνοντας αναφορά στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και ειδικότερα στην ιστορία  και τα θαύματα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, προστάτιδος του λαού της Μεσσηνίας.

Με το πέρας της ακολουθίας ο εφημέριος του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανός Μίχος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Πρόκοπιο για την αποδοχή της πρόσκλησής του, τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη π. Ιουστίνο Τσαγκούρη καθώς και όλους όσους παρευρέθηκαν στην Ιερά Πανήγυρη.

 

ARXON.GR

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment