Λαρίσης Ιγνάτιος: «Μοναδικό το έργο και η προσφορά του Ιεροψάλτη» (ΦΩΤΟ)

Σε μία όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα και σε εορταστικό κλίμα, και με μεγάλη προσέλευση φιλόμουσων Λαρισαίων, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση της σχολής βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου «ο Άγιος Αχίλλιος» στον Ιερό Μ ητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του διευθυντού της σχολής κ. Ηλία Παπαδόπουλου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο για την αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση του προς την Σχολή, το Διοικητικό Συμβούλιο, τους καθηγητές και κυρίως τους μαθητές της σχολής .
Στην συνέχεια ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, προλόγισε το μουσικό μέρος της εκδήλωσης, ωφελώντας τους ακροατές με την ανάλυση των μελών και με τον μεστό θεολογικό λόγο των υμνογραφικών αυτών κειμένων.
Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με μαθητές του παραρτήματος του Τυρνάβου οι οποίοι έψαλαν μέλη των Χριστουγέννων υπό τη διεύθυνση του κύριου Χριστοφόρου Καρυώτη.
Η Χορωδία της Σχολής και η Παιδική Βυζαντινή Χορωδία της Μητροπόλεως μας, αμφότερες υπό τη διεύθυνση του Ηλία Παπαδόπουλου, έψαλλαν ξεχωριστά αλλά και από κοινού προεόρτια μέλη των Χριστουγέννων και μέλη της εορτής, αλλά και παραδοσιακά κάλαντα.
Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Σεπτός Ποιμενάρχης κ.Ιγνάτιος, ο και Πρόεδρος της σχολής, ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη ιδιαιτέρως τον διευθυντή της σχολής, Ηλία Παπαδόπουλο , τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου , τους καθηγητές και τους μαθητές της σχολής.
Ακολούθησε η απονομή των τίτλων σπουδών, δηλαδή των Πτυχίων και Διπλωμάτων, στους επιτυχόντες των εξετάσεων του παρελθόντος σχολικού έτους.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος στον λόγο του εξήρε το έργο του ιεροψάλτου , προέτρεψε καθηγητές και μαθητές να μην αποκάμνουν στο δύσκολο όντως έργο που επιτελούν, και να συνεχίσουν με θείο ζήλο να υπηρετούν την υψηλή αυτή διακονία που τους ανέθεσε ο θεός.
Εξαιρέτως όμως επαίνεσε τους μικρούς μαθητές, τους μαθητές δηλαδή της μουσικής προπαιδείας που αποτελούν την παιδική βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως, τονίζοντας τη σημαντικότητα της παρουσίας τους στην σχολή της βυζαντινής μουσικής , παροτρύνοντάς τους να συνεχίσουν την ευλογημένη αυτή πορεία , και διαβεβαιώνοντάς τους ότι οι σημαντικές αυτές στιγμές , τα άγια και ιερά αυτά λόγια που ψάλλουν, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα μέσα τους και θα είναι οδηγός τους για όλη τους τη ζωή. Στο τέλος ευχήθηκε να βιώσουμε εν υγεία και χαρά τις άγιες ημέρες που εγγίζουν και να κατανοήσουμε τον μεγάλο πλούτο που υπάρχει μέσα στα θαυμάσια υμνογραφικά κείμενα της μεγάλης εορτής της Σαρκώσεως του Θεού και Λόγου.

aponomi_ptyxiwn_2016-1 aponomi_ptyxiwn_2016-2 aponomi_ptyxiwn_2016-3 aponomi_ptyxiwn_2016-5 aponomi_ptyxiwn_2016-8 aponomi_ptyxiwn_2016-10 aponomi_ptyxiwn_2016-11 aponomi_ptyxiwn_2016-12 aponomi_ptyxiwn_2016-17

 

Ι. Μ. Λαρίσης

Διαβάστε ακόμα