Mε Λαμπρότητα εορτάστηκε ο Προστάτης των Ναυτικών στο Κατάκολο Πύργου (ΦΩΤΟ)

Με την δέουσα λαμπρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό εορτάστηκε στο επίνειο του Πύργου το Κατάκολο και στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου και από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν) Ηλείας, η μνήμη του λαοφιλούς και θαυματουργού Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του «Θαλασσοδαρμένου» Αγίου, ο οποίος αποτελεί το μέτρο της πίστεως, της πραότητος, της ταπείνωσης και της αγάπης καθώς επίσης είναι ο Άγιος της γης και του πελάγους, ο προστάτης των ναυτικών μας, ο Άγιος των ορφανών και των χηρών και ο προστάτης των αδυνάμων και των αδικουμένων.
Την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ο οποίος ομίλησε εμπνευσμένα και θεολογικά εμπεριστατωμένα για τον εορταζόμενο Άγιο, που αναδείχθηκε στύλος και εδραίωμα πνευματικό της πίστεως και του Χριστιανικού ήθους, μεταφέροντας παράλληλα και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, στους εορτάζοντας και σε όσους συνετέλεσαν στην άρτια διοργάνωση της λαμπρής αυτής εορτής.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν) Ηλείας κ. Τάσος Αράπογλου τονίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Γιορτάζουμε με Χριστιανική ευλάβεια και βαθιά πίστη, τον Προστάτη μας Άγιο Νικόλαο του οποίου η σεπτή μορφή μας συντροφεύει πάντοτε στις Γέφυρες των πλοίων σε ώρες γαλήνης και φουρτούνας, σε ώρες εύκολες αλλά και σε ώρες δύσκολες και ότι η 6η Δεκεμβρίου είναι μία επέτειος που συμβολίζει την ταύτιση μιας κατεξοχήν χώρας με το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο ποτέ δεν υπέστειλε και τις Σημαίες του».
Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του Δ.Δ. Κατακόλου και τη νέα προβλήτα του λιμανιού, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ», να παιανίζει θρησκευτικά εμβατήρια δίνοντας έτσι ξεχωριστό τόνο υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Ευστάθιου Θεοδόση, ενώ την εορτή κόσμησαν με την παρουσία τους, οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της περιοχής, καθώς επίσης εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων. 
Μετά το πέρας των Θρησκευτικών εκδηλώσεων, ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα συνεστιάσεων «Μαρίνα».
Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας
jas_2760 img_2912 img_2918 img_2950 img_2968
Διαβάστε ακόμα