Με λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στο Μερκοβούνι Τρίπολης (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ελευθερίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Μερκοβούνι Τρίπολης, παρουσία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Βουλκάνου.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιουστίνος Τσαγκούρης, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Αφού ανέλυσε τον βίο του Αγίου Ελευθερίου, ο π. Ιουστίνος παρότρυνε τους πιστούς να προσευχηθούν στον Άγιο «για να μας ελευθερώσει από τα πάθη και τους πειρασμούς μας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Πλήθος πιστών συνέρρεε κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας για να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη της θαυματουργού Εικόνας.

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας έχει εναποτεθεί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για τριήμερο προσκύνημα, μετά από πρόσκληση του εφημέριου του Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Γερμανού Μίχου.

arxon1 arxon2 arxon3 arxon4 arxon5 arxon6 arxon7 arxon8 arxon9 arxon10 arxon11 arxon12 arxon13 arxon14 arxon15 arxon16 arxon17 arxon18 arxon19 arxon20 arxon21 arxon22 arxon23 arxon24 arxon25 arxon26

 

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα