Ο Μητροπολίτης Γλυφάδος διόρισε τα νέα Εκκλησιαστικά Συμβούλια (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος, έλαβε πάλι τον λόγο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους Δίσκους, στο πως πρέπει ακριβώς να βγαίνουν, πάντα με διακριτικό τρόπο που πρέπει να περιφέρονται από τους επιτρόπους ή τις κυρίες του φιλοπτώχου, χωρίς να δημιουργούν σκανδαλισμό ή περισπασμό στους πιστούς, κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών και εις βάρος του κηρύγματος. Φυσικά πρόσθεσε ο Ποιμενάρχης, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι δίσκοι να καταμετρούνται εν ώρα Θ. Λειτουργίας ή άλλης Ακολουθίας του Ιερού Ναού, προφάση συντομίας ή εξυπηρετήσεως των επιτρόπων.

Την Εκδήλωση έκλεισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Κωνσταντίνος, ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα ακόμη διοικητικό θέμα που αφορά τους Προέδρους των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, που οφείλουν να κοινοποιήσουν τα ονόματα των νέων συμβουλίων στα Τραπεζικά Καταστήματα που διαθέτουν λογαριασμό οι Ιεροί Ναοί, για να μπορούν να κάνουν εκ νέου δοσοληψίες.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος στο Προϊστάμενο κάθε Ναού επέδωσε τον επίσημο έγγραφο διορισμό των νέων μελών, που θα στελεχώσουν τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και τις Διαχειριστικές Επιτροπές των Ναών, την ερχόμενη τριετία 2017-2020 και σε όλους κληρικούς και λαϊκούς από ένα κομμάτι Βασιλόπιτα. Σε 3 κομμάτια από αυτά που μοιράσθηκαν, υπήρχαν ισάριθμα φλουριά με αντίστοιχες ευλογίες, από τον   Μητροπολίτη.

Ι. Μ. Γλυφάδος

Διαβάστε ακόμα