Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας βράβευσε φοιτητές ιατρικής (ΦΩΤΟ)

Την σκληρή δουλειά και τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς είδαν να αναγνωρίζονται οι αριστεύσαντες φοιτητές ιατρικής από τα Χανιά που βραβεύτηκαν χθες από το Χαζίρειο Πολιτιστικό Κέντρο στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην Αγ. Μαρίνα. Οι  νέοι επιστήμονες πέρα από την ηθική ικανοποίηση που αισθάνθηκαν παρέλαβαν από το Ιδρυμα και  χρηματικό ποσό, προκειμένου να βοηθηθούν στη συνέχιση των σπουδών τους.

Την όμορφη τελετή απονομής χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός  και Πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου Νικολάου Χαζίρη, συγχαίροντας τους νέους επιστήμονες λέγοντας μία φράση από  την Αντιγόνη του Σοφοκλή, ”Ἁλωτόν γάρ τό  ζητούμενον, ἐκφεύγει δέ  ταμελούμενον”,
(απόδοση στα νέα ελληνικά: Ό,τι ζητάς μπορείς να το πετύχεις, σου ξεφεύγει μόνο ό,τι παραμελείς). Αυτή την φράση που μάθαμε στην Β΄Λυκείου, τόνισε ο Σεβασμιώτατος  την γνωρίζουν πολύ καλά οι φοιτητές που βραβεύονται σήμερα και το αποδεικνύουν με την πρόοδο τους.

Ο εφημέριος της Αγίας Μαρίνας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και  Αντιπρόεδρος του Χαζίρειου Πολιτιστικού Κέντρου Αγ. Μαρίνας  Πρωτ. Γιώργος Περάκης μίλησε και εκείνος με συγκίνηση για την εκδήλωση και τη σημασία που έχει να αναγνωρίζονται οι προσπάθειες των νέων ανθρώπων.

Στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης τιμήθηκαν επίσης οι φοιτητές από την Αγία Μαρίνα που πέρασαν σε κάποια σχολή κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με κρητικούς χορούς ο παραδοσιακός χορευτικός σύλλογος ο Ψηλορείτης, ενώ κράτησαν μουσική συντροφιά με παλιά αγαπημένα τραγούδια ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Λίνος Κόκοτος με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Μαρία Κανελοπούλου.

Να σημειωθεί τέλος ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της 6ης Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, ο Εφημέριος της Ενορίας Γαλατά Πρωτ. Ελευθέριος Βομβολάκης,  πλήθος κόσμου καθώς ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, και  εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Κυδωνίας

Διαβάστε ακόμα