Οικ. Πατριάρχης: «Η ΑΕΚ είναι σαρξ εκ της σαρκός μας» (ΦΩΤΟ)

Σαν στο… σπίτι της υποδέχθηκε την ΑΕΚ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Αντιπροσωπεία του μπασκετικού τμήματος τον επισκέφθηκε στην Πόλη και τον άκουσε να μιλάει ξανά με θερμά λόγια για τον συμβολισμό της.

Τη ζεστασιά που απολαμβάνει σε κάθε επίσκεψη -κάθε ομάδας της- στην Κωνσταντινούπολη ένιωσε ξανά η ΑΕΚ.

Στο πλαίσιο της παρουσίας στην Πόλη για την αποψινή αναμέτρηση με την Μπεσίκτας, η «Ένωση» δεν θα μπορούσε να μην επισκεφθεί τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Έτσι, αντιπροσωπεία του μπασκετικού τμήματος βρέθηκε στο Φανάρι και αφού τον τίμησε και του έκανε δώρο μια φανέλα με το όνομά του, τον άκουσε να μιλά με θερμά λόγια για τον ιστορικό συμβολισμό του συλλόγου.

Λίγα χρόνια λοιπόν μετά την περίφημη δήλωσή του (κατά την επίσκεψη της ποδοσφαιρικής ομάδας) ότι «η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν», ο Πατριάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εμείς εδώ, να ξέρετε πως βαστάμε… Θερμοπύλες! Θέλουμε να μας σκέφτεστε και εμάς. Τους Έλληνες της Πόλης, αλλά και τους Τούρκους. Να προσεύχεστε για εμάς. Η ΑΕΚ, άλλωστε, είναι σαρξ εκ της σαρκός μας».

121347 121359 121405 121423 121431 121414

 

sport-fm.gr

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΑΕΚ αναφέρει

«Αντιπροσωπεία της ΑΕΚ B.C. έδωσε το «παρών» στο Φανάρι, όπου σε άκρως συγκινησιακό κλίμα έτυχε θερμής υποδοχής από την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Αρχιεπ?σκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη.

Εκ μέρους της διοίκησης της ΑΕΚ, ο Δημήτρης Χιώτος διαβίβασε προς τον Παναγιώτατο “μήνυμα” του μεγαλομετόχου Μαυροειδή (Μάκη) Αγγελόπουλου, ενώ Του παρέδωσε ως δώρο ασημένιο δίσκο με αφιέρωση. Ο Ντράγκαν Σάκοτα, ως προπονητής του τελευταίου πρωταθληματικού τίτλου της ΑΕΚ και επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος, παρέδωσε στον Πατριάρχη φανέλα της ομάδας με τον (συμβολικό) αριθμό 1 και το όνομα “Βαρθολομαίος” στο πίσω μέρος της.

Ο Παναγιώτατος είχε εγκάρδια συνομιλία με τον κορυφαίο σκηνοθέτη και δημιουργό του Ιστορικού, Πολιτιστικού και Αθλητικού Αρχείου της ΑΕΚ, Αναστάσιο (Τάσο) Μπουλμέτη, ο οποίος και “αποκάλυψε” την πρόθεση της διοίκησης για τη φιλόδοξη μεταφορά της Ιστορίας της «Βασίλισσας» στον Κινηματογράφο.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία να πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή της (και) στην Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα, ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία της “Ένωσης” για την επίσκεψη εν μέσω δύσκολων συνθηκών για την περιοχή.

Παρόντες από πλευράς ΑΕΚ στο Πατριαρχείο ήταν επίσης ο διευθυντής Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Γιώργος Νικολάου, ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου Ηρακλής Πατσόπουλος και ο υπεύθυνος Ασφαλείας Βαγγέλης Χριστακόπουλος. Την ίδια ώρα η ομάδα είχε προπόνηση σε ώρα επιλογής της Μπεσίκτας γι’ αυτό και τα μέλη του αγωνιστικού Τμήματος δεν μπόρεσαν να δώσουν το «παρών».

Διαβάστε ακόμα