Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης (ΦΩΤΟ)
3 Δεκεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τελέσθηκε σήμερα πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός, παρομονή της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Κατά τον πανηγυρικό εσπερινό πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως, πλαισίωσε τον οικείο Μητροπολίτη.  Πλήθος πιστών συνέρρεε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να προσκυνήσει το ιερό λείψανο της Αγίας και να λάβει τη χάρη της.

Προ της απολύσεως, το Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως και προϊστάμενος του ως άνω Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης.  Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε επιγραμματικά στο βίο της Αγίας, ενώ έθεσε και ανέλυσε το ερώτημα: “Μήπως κι εμείς σήμερα, γινόμαστε σύγχρονοι παιδοκτόνοι;”

Στο ερώτημα αυτό επεσήμανε, ότι οι σύγχρονοι γονείς εισάγουν στους νέους δύο τυραννικούς έρωτες: τον έρωτα του χρήματος και της κοσμικής δόξας.

Κλείνοντας το λόγο του, συνέστησε στους γονείς να φροντίζουν την ψυχική υγεία των παιδιών τους και να έχουν οι ίδιοι ως πρότυπό τους, τους γονείς της Παναγίας.

ARXON.GR

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment