Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η εορτή του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά (ΦΩΤΟ)
7 Δεκεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η εορτή του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά (ΦΩΤΟ)

Στον Πανηγυρίζοντα ομόνυμο Ιερό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, τελέστηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ.Γεωργίου και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μετέβησαν στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων για την Επίσημη Δοξολογία της εορτής του Προστάτου του Πολεμικού Ναυτικού, Αγίου Νικολάου.

Με Μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Στην λιτανεία συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Νικαίας κ.κ. Αλέξιος, Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο ιερός κλήρος και οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για την συμμετοχή Τους στην Ιερά πανήγυρη του πολιούχου της ναυτοσύνης και προστάτου πάντων των ναυτιλλομένων και όλους όσοι συμμετείχαν, για την παρουσία Τους στη ναύδοχο πόλη του Πειραιά.

 

Ι. Μ. Πειραιώς

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment