Πρωτοχρονιάτικη Σύναξη στο Επισκοπείο της Ι. Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα έντονα εορταστικό, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016 και ενώ ήταν παρόντες οι αρχηγοί της Αστυνομίας, του Στρατού, Βουλευτές, ο νέος Ρώσος Πρόξενος, οι Δήμαρχοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης και οι συνεργάτες της Μητρόπολης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ευλόγησε την Αγιοβασιλιάτικη πίττα, αφού προηγουμένως παρουσίασε έναν εκτενή απολογισμό του τεράστιου ποιμαντικού και φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης για το 2016 .

Η Γυναικεία Χορωδία της Μητρόπολης «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» εμπλούτισε μελωδικά την Πρωτοχρονιάτικη Σύναξη με παραδοσιακά κάλαντα και έντεχνα τραγούδια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από νωρίς έσπευσαν στο Επισκοπείο, για να ψάλουν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Σεβασμιώτατο, η χορωδία της Ελληνική Αστυνομίας, του Φάρου Ποντίων, η παιδική χορωδία «Ειρμός», η μπάντα του Δήμου Νεάπολης –Συκεών, η χορωδία του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, του Αγίου Δημητρίου Συκεών, του Αγίου Ελευθερίου Σταυρούπολης, του Αγίου Ραφαήλ Μετεώρων και του Τιμίου Προδρόμου Νεάπολης.

Στο τέλος, όλοι οι παριστάμενοι πήραν την ευχή του Σεβασμιώτατου και όμορφα συμβολικά δώρα –ευλογίες για το 2017 που ήδη αχνοφέγγει!

Ι. Μ. Νεαπόλεως

Διαβάστε ακόμα