Στον Πάπα Ρώμης ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας (ΦΩΤΟ)

Με τον Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο είχε συνάντηση στις 10 Δεκεμβρίου 2016 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας στο Αποστολικό Μέγαρο του Βατικανού.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ διαβίβασε ευχές του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου προς τον Πάπα για τα 80α γενέθλιά του, τα οποία άγει στις 17 Δεκεμβρίου. Ως δώρο ο Ρώσος Ιεράρχης προσέφερε μία εικόνα του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ. Ο Πάπας Ρώμης αντευχήθηκε στον Πατριάρχη Κύριλλο και ζήτησε τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα να του μεταφέρει αδελφικό χαιρετισμό.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα διμερών σχέσεων μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Οπως τόνισε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας θέματα τα οποία εθίγησαν κατά την ιστορική σνάντηση των Προκαθημένων των δύο Εκκλησιών στις 12 Φεβρουαρίου στην Αβάνα παραμένουν επίκαιρα. Αυτό αφορά κυρίως την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όπου οι τρομοκράτες εξακολουθούν να εξολοθρεύουν τους αθώους.

Ιδιαίτερη προσοχή κατά τη συνάντηση δόθηκε στην πολιτιστική συνεργασία, η οποία σημαδεύθηκε τελευταία με σειρά σημαντικών εκδηλώσεων. Έτσι στις 25 Νοεμβρίου στην Κρατική Πινακοθήκη Τρετιακώφ εγκαινιάσθηκε μία μοναδική έκθεση αριστουργημάτων της Ιταλικής θρησκευτικής ζωγραφικής από τις συλλογές των Μουσείων του Βατικανού, ενώ στις 11 Δεκεμβρίου στη Ρώμη θα δοθεί συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής από τη Συνοδική χορωδία Μόσχας και της χορωδίας της Παπικής Cappella Sistina.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο μονσενιόρ Βισβάλντας Κουλμπόκας, στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών της Αγίας Έδρας και ο Ιερέας Αλέξιος Ντίκαρεφ, στέλεχος του ΤΕΕΣ.

timthumb-3 timthumb-2 timthumb-1

mospat.ru

Διαβάστε ακόμα