Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ο Πρέσβης της Σερβικής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο (ΦΩΤΟ)

Την 8η Δεκεμβρίου ε.έ. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄δέχθηκε στην Πατριαρχική Καθέδρα την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Πρέσβεως της Σερβικής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. DraganBisenic,στo πλαίσιo της επισκέψεώς του στην Αλεξάνδρεια.

Κατά την συνάντησή τους, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης παρουσίασε στον Εξοχ. κ.Bisenic  το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου στην Αφρικανική Ήπειρο, τόνισε την προστασία της φιλόξενης χώρας της Αιγύπτου στο Παλαίφατο Πατριαρχείο, συζήτησε μαζί του για τις στενές σχέσεις των δύο αδελφών Εκκλησιών Αλεξανδρείας και Σερβίας καθώς και για άλλα, ιστορικού ενδιαφέροντος, θέματα.

Έκανε αναφορά στην εξαιρετική αδελφική σχέση που διατηρεί με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη των Σέρβων κ.κ.Ειρηναίο, στον οποίο έχει υποσχεθεί να επισκεφθεί, μετά τις εορτές του Πάσχα,στην Σερβία. Επίσης, ανέφερε ότι στο Γιοχάνεσμπουργκ και στην Καμπερόν, έδρες των Ιερών Μητροπόλεων Ιωαννουπόλεως και Μποτσουάνας αντίστοιχα, διαβιούν πολλοί Σέρβοι Ορθόδοξοι, τους οποίους στο πλαίσιο της ποιμαντικής του διακονίας το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας  εξυπηρετεί πνευματικά. Στην συνέχεια, του έκανε γνωστό ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία, με την διαμεσολάβιση του Εξοχ. Πρέσβεως της Ελληνικής Δημοκρατίαςστο Κάϊρο κ.Χρήστου-Μιχαήλ Διάμεση, για συνάντηση όλων των Ορθοδόξων Πρέσβεων στην Αίγυπτο.

Ανταπαντώντας, ο Εξοχ. κ.Bisenic ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την αγάπη και την θερμότατη υποδοχή και φιλοξενία στους χώρους του Πατριαρχείου. Αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ του παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και του Πατριαρχείου Σερβίας και στην εκτίμηση και την αγάπη που τρέφει ο πιστός Σερβικός λαός προς τον πρόσωπο του Πατριάρχου.Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πνευματική υποστήριξη προς στις Σερβικές Κοινότητες στην Αφρικήενώ, τέλος,επέδωσε στον Μακαριώτατο Πατριάρχη προσωπική επιστολή του Εξοχ. Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας κ.Tomislav Nikolić καθώς και  δυο βιβλία ως δώρο του. Ανταποδίδονταςο Μακ. Πατριάρχης παρέδωσε στον Εξοχ. κ.Bisenicπολύτιμη βυζαντινή Εικόνα του Τιμίου Προδρόμου, ως δώρο προς τον Εξοχ. Πρόεδρο της Σερβίας, για να την τοποθετήσει στο ιδιόκτητο προσωπικό του παρεκκλήσιο.

1 3

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Διαβάστε ακόμα