Συνέντευξη τύπου του Μητροπολίτη Κερκύρας για την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα
7 Δεκεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Συνέντευξη τύπου του Μητροπολίτη Κερκύρας για την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου 2016 στα τοπικά ΜΜΕ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, όπου  ανακοίνωσε το προγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων, επί τη μνήμη του Προστάτου της νήσου Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος αλλά και της επισκέψεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στην Κέρκυρα, ο  οποίος και θα προεξάρχει των εκδηλώσεων αυτών.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής :

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 το πρωί θα ψαλλεί στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος Ιερά Παράκλησις και εν συνεχεία θα γίνει  η έξοδος του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου, για τριήμερη προσκύνηση.

Στις 14:35 θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, όπου θα τον υποδεχθούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, καθώς και οι αρχές του νησιού.

Στις 18:30 θα τελεστεί στο Ιερό Προσκύνημα Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Το θείο λόγο θα κηρύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 07:45 θα τελεστεί ο Όρθρος και Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Θα συνιερουργήσουν ακόμη οι Μητροπολίτες Ναζαρέτ κ. Κυριακός, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Άρτης κ. Καλλίνικος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων  κ. Νεκτάριος.

Στις 12:00 θα λάβει χώρα η καθιερωμένη Συναυλία της Παλαιάς Φιλαρμονικής Κερκύρας στο κτίριό της, με την παρουσία του Μακαριωτάτου, καθώς και των λοιπών Ιεραρχών.

Στις 18:00 θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή αναγορεύσεως του Μακαριωτάτου σε επίτιμο διδάκτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας.

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 08:30 Όρθρος και  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα γίνει και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου του Ιερου Προσκυνήματος π. Γεωργίου Μπογδάνου.

Στις 08:30 το πρωί θα αναχωρήσει από την Κέρκυρα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Στις 16:00 θα τελεστεί Ιερά Παράκλησις και είσοδος του σεπτού σκηνώματος τού Αγίου στην ιερά λάρνακα («μπάσματα»).

 

Ι. Μ. Κερκύρας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment