Τα κάλαντα έψαλλαν στο Μητροπολίτη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
24 Δεκεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Τα κάλαντα έψαλλαν στο Μητροπολίτη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε χαρούμενη ατμόσφαιρα η οποία πηγάζει από το χαρμόσυνο γεγονός της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού,  προσήλθαν και εφέτος καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, οι νέοι και νέες της επαρχίας μας, για να ψάλλουν τα παραδοσιακά Κάλαντα και να τραγουδήσουν επίκαιρους Χριστουγεννιάτικους ύμνους, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, μεταφέροντας και αυτοί με το δικό τους αγνό και παραδοσιακό τρόπο, το μεγάλο μήνυμα της Χαράς, της Ειρήνης, της Αγάπης και της Καταλαγής που πηγάζει μέσα από το Σπήλαιο της Βηθλεέμ.

Εκτός από τις μικρές ομάδες των πολλών παιδιών που με τις χαρούμενες παιδικές φωνές τους και με τον διάχυτο αυθορμητισμό πλημύρισαν την Αίθουσα του Θρόνου της Μητροπόλεως, τα βυζαντινά και τα παραδοσιακά κάλαντα τραγούδησαν,  η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Λαγκαδά, η Βυζαντινή Χορωδία Ιεροψαλτών της Μητροπόλεως «ο Απόστολος Παύλος»,  οι χορωδίες των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Λαγκαδά, τα κατηχητικά τμήματα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, καθώς και στρατιώτες των μονάδων της 1ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών-Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνας και της 194 Μ/Π MLRS.

Υποδεχόμενος όλους με αισθήματα χαράς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, τους ευχαρίστησε όλους για τις ευχές τους, ενώ τους απηύθυνε πατρικούς λόγους αγάπης, ευχόμενος προς όλους ανεξαιρέτως τα Χρόνια Πολλά, επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων ότι ο Χριστός είναι σαν τον ήλιο. Όπως χωρίς τον ήλιο δεν μπορεί να υπάρξει ζωή έτσι ακριβώς και χωρίς τον Χριστό μέσα μας, δεν μπορούμε να ζούμε την αληθινή ζωή.

Η Εορτή των Χριστουγέννων μπορεί να αποτελέσει το νέο ξεκίνημα του καθενός μας, γιατί όλοι μας μπορούμε να ξαναγεννηθούμε μέσα στην Καινή Κτίση και να κερδίσουμε την αιώνια ζωή την οποία μας χαρίζει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment