Τον Άγιο Φιλάρετο τίμησαν τα μέλη του Φιλόπτωχου στην Ι. Μ. Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Τον Άγιο Φιλάρετο τίμησαν τα μέλη του Φιλόπτωχου στην Ι. Μ. Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Την  1η Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη Αγίου Φιλαρέτου του Ελεήμονος, ο οποίος είναι Προστάτης Άγιος των Φιλοπτώχων ταμείων της Ιεράς Μητροπολέως μας.

Την Πέμπτη το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, στην οποία συμμετείχαν οι Εφημέριοι – Πρόεδροι και τα μέλη των 46 Φιλοπτώχων ταμείων της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον οσιακό βίο του Αγίου Φιλαρέτου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δικαίως η Αγία μας Εκκλησία προσέδωσε στον Άγιο τον τίτλο “Ελεήμων”, διότι όλη του τη ζωή ο Άγιος την διήγαγε εξασκώντας την μεγάλη αρετή της  ελεημοσύνης. Η Ελεημοσύνη και η Αγάπη είναι τα κλειδιά με τα οποία ανοίγουν οι πόρτες του παραδείσου».

Απευθυνόμενος προς τα μέλη των Φιλοπτώχων ταμείων ο Ποιμενάρχης μας ανέφερε: « Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου διότι χάριν στην πολύτιμη βοήθεια σας και στην άριστη συνεργασία μας, η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος επιτελεί ένα σπουδαίο και επαινετό φιλανρωπικό και κοινωνικό έργο. Με την κρίση που διανύουμε δεν πεθαίνει η Αγάπη αλλά πρέπει να δραστηριοποιούμαστε περισσότερο στην διακονία του πάσχοντος συνανθρώπου μας, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι είμαστε χριστιανοί. Περιουσία της Εκκλησίας είναι ο ευλογημένος λαός της και αυτός είναι που ενισχύει και στηρίζει αυτό το μεγάλο και οργανωμένο φιλανθρωπικό έργο».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά με ακοίμητες τις πρεσβείες του Αγίου Φιλαρέτου και Καλά Χριστούγεννα.

Ακολούθησε αρτοκλασία υπέρ υγείας και ενισχύσεως όλων των μελών των Φιλοπτώχων ταμείων της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Στην συνέχεια παρετέθη δεξίωση στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού, στην οποία παρεκάθισαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και κατά την διάρκεια της οποίας αντιπρόσωπος των κυριών των Φιλοπτώχων ταμείων, εκ μέρους όλων, έδωσε μια μεγάλη ανθοδέσμη στον Σεβασμιώτατο, ευχόμενη δια τα είκοσι χρόνια σεπτής  ποιμαντορίας του στην Φθιωτική Εκκλησία, έτη πολλά, γεμάτα υγεία και δύναμη από το Θεό, ώστε να συνεχίζει την Θεάρεστη Αρχιερατεία του.

 

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment