Χειροτονία άμισθου διακόνου από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά Αγρινίου ιερούργησε σήμερα Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Στυλιανού Σωτηρόπουλου.

Ο νέος Διάκονος είναι έγγαμος, 25 ετών και απόφοιτος του εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ. Πατρών. Κατάγεται από γνωστή και ευσεβή οικογένεια του Αγρινίου. Ο πατέρας του Ιωάννης είναι τέως προϊστάμενος της Δ.Ε.Η., ενώ η μητέρα του Λαμπρινή εργάζεται στα Δικαστήρια. Είναι δε γέννημα και ανάστημα της ενορίας του Αγίου Θωμά Αγρινίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας είναι ο δέκατος άμισθος κληρικός που εντάσσεται στο δυναμικό της. Είναι μία ευλογία Θεού και συνάμα ένα ρίσκο μιας και γνωρίζουν πλέον όλοι οι νέοι κληρικοί που χειροτονούνται ότι το ζήτημα της μισθοδοσίας τους είναι ρευστό. Ίσως βέβαια όλη αυτή η κατάσταση να καθίσταται και μια ευκαιρία έτσι ώστε πλέον συνειδητοποιημένοι άνθρωποι να ακολουθούν τον δρόμο της Ιερωσύνης.

Στην προσφώνηση του ο νεοχειροτονούμενος αναφέρθηκε στο όνειρο του για να εισέλθει στην Ιερωσύνη, ευχαρίστησε τους γονείς του, τη σύζυγό του για το βαρύ φορτίο που εν γνώσει της ανέλαβε, δηλαδή να γίνει σύζυγος Ιερέα, αλλά και τους δύο πνευματικούς του πατέρες. Τον νυν πνευματικό του αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Μπρέσιακα και τον μακαριστό π. Αριστείδη Σωτηρόπουλο, ευσεβή κληρικό που τελείως πρόωρα άφησε αυτή την πατρίδα για την αιωνιότητα το έτος 2006.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον νέο Διάκονο για την απόφασή του να ενταχθεί στον Ιερό κλήρο παρά τις δυσκολίες που υφίστανται. Συνεχάρη τους γονείς του για τις αρχές με τις οποίες τον γαλούχησαν και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην διακόνισσα Παρασκευή, στον ιδιαίτερο ρόλο που καλείται πλέον να διαδραματίσει αλλά και στην απόφασή της να δεχθεί να γίνει σύζυγος Ιερέως. Προέτρεψε δε και άλλους νέους αλλά και άλλες νέες να ακολουθήσουν αυτόν το δρόμο σαν μια ιδιαίτερη τιμή και όχι να αισθάνονται ούτε μειονεκτικά ούτε να ντραπούν. Μέσα δε στις πατρικές συμβουλές του προς τον νέο Διάκονο ήταν η προτροπή να γίνει καθαρός και άξιος Ιερέας, να προστρέχει με ευλάβεια στο επιτραχήλιο του Εξομολόγου κάθε φορά που αισθάνεται βεβαρυμένος και να πλησιάζει με φόβο Θεού το ιερό Θυσιαστήριο. Τον διαβεβαίωσε δε ότι παρ΄ όλο που για κάποιο διάστημα θα είναι άμισθος κληρικός, ως Επίσκοπος και ως Μητρόπολη θα βρίσκεται  κοντά του να τον στηρίζει όπως δύναται.

Τον νέο Διάκονο τίμησαν με την παρουσία τους κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ακκα και πλήθος κόσμου, συγγενών και φίλων. Λόγω του γεγονότος ότι είναι ένα αξιαγάπητο παιδί στην πόλη του Αγρινίου. Συγκριμένα, πέραν των δύο εφημερίων του Ναού, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου Μπρέσιακα και αιδεσιμοτάτου π. Δημητρίου Κονδύλη, συλλειτούργησαν, ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Μακάριος Αντωνόπουλος, ιεροκήρυκας, ο αιδεσιμότατος πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Σαράκης, συνταξιούχος κληρικός ,ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Νικόλαος Μακρυπούλιας, εφημέριος Αγίου Δημητρίου Στάνου και ο αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χρυσόστομος Κελεπούρης.

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα