Χειροτονία Διακόνου στην Ι. Μητρόπολη Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Το πρωί του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου 2017, ημέρα που η Αγία Εκκλησία μας εόρτασε τη Σύναξη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού, στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης τελέσθηκε  ο Όρθρος και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου τον οποίο συνεπικούρησαν αρκετοί κληρικοί από την περιοχή καθώς και οι δύο ιεροδιάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο σεπτός Μητροπολίτης τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του Παναγιώτη Κώτσιου, ενός ευσεβή νέου από την Αθήνα ο οποίος φοιτά στην Εκκλησιαστική Σχολή Καρδίτσας. Στη χειροτονητήρια ομιλία του ο νέος Διάκονος τόνισε αρχικά ότι δοξάζει τον Τριαδικό Θεό, που τον αξίωσε να λάβει το πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Σεβ. Ιεράρχη μας κ. Ευστάθιο, τον οποίο ευχαρίστησε για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους, αλλά και για το μεγαλύτερο δώρο που του προσέφερε, αυτό της Ιεροσύνης. Εν συνεχεία ο χειροτονηθέντας Διάκονος ευχαρίστησε την πρεσβυτέρα και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του καθώς και όλους όσοι τον στήριξαν κατά την διάρκεια της ζωής του, αλλά και στην απόφασή του να υπηρετήσει το Ιερό Θυσιαστήριο. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του υποσχέθηκε να αγωνισθεί με όλες του τις δυνάμεις για να φανεί αντάξιος της μεγαλοσύνης του Θεού, αλλά και της εμπιστοσύνης του Σεβ. Μητροπολίτη.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον πόθο του χειροτονηθέντα να υπηρετήσει την Εκκλησία υπογραμμίζοντας ότι τα εκκλησιαστικά αξιώματα τα παίρνει ο άνθρωπος από το Θεό και μάλιστα μία τέτοια αποδοχή αποτελεί ύψιστη τιμή. Στη συνέχεια επαίνεσε το νέο Διάκονο για το ήθος και την αφοσίωσή του στο Θεό, ενώ μίλησε με θερμά λόγια για τους συγγενείς του και ιδιαίτερα για τη σύζυγό του, η οποία επιθυμούσε σφόδρα να γίνει πρεσβυτέρα, γεγονός που φανερώνει την ποιότητα του χαρακτήρα της. Ολοκληρώνοντας τον εποικοδομητικό λόγο του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας εξέφρασε ευχές προς τον χειροτονηθέντα για ψυχική και σωματική αντοχή, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην υψίστης σημασίας αποστολή για την οποία προετοιμαζόταν για αρκετό χρονικό διάστημα.

Ακολούθησε η χειροτονία και αμέσως μετά, μέσα σε συγκινησιακό κλίμα, ο νέος διάκονος δέχθηκε τις ευχές των συγγενών του. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος έκανε τη διανομή των αντίδωρων, ενώ ο χειροτονηθέντας δέχθηκε τις ευχές του πυκνού εκκλησιάσματος.

Ι. Μ. Σπάρτης

Διαβάστε ακόμα