Δοξολογία για το νέο έτος στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη, τελέσθηκαν η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η καθιερωμένη Δοξολογία για το νέο έτος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι η κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια την Πατρίδα μας έφερε πολλά δεινά, όμως μέσω αυτής βελτιώθηκαν σε ένα βαθμό οι ανθρώπινες σχέσεις και καταφέραμε να έρθουμε λίγο πιο κοντά στον συνάνθρωπό μας. Κατακλείοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε το εκκλησίασμα να αιτηθεί για το νέο έτος από τον Πανάγαθο Θεό να μας χαρίσει ανιδιοτελή και θυσιαστική αγάπη, η οποία αποτελεί το μέσο για την πνευματική ανύψωσή μας και την δημιουργία μιας υγιούς κοινωνίας.

Στη Δοξολογία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σκούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα κ. Στρατηγάκος, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Βαλιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μοιράγιας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Αποστολάκος και Ρήγας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην Δήμαρχος κ. Αργειτάκος, ο τέως Δήμαρχος κ. Πατσιλίβας, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Ρεκουνιώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Μαρουδάς, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο Επισκοπείο τη Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης για τα Κάλαντα. Αφού ευχαρίστησε τον μαέστρο κ. Κανελλάκο και τα μέλη της Φιλαρμονικής, ο Σεβ. Ιεράρχης ευχήθηκε υγεία, προκοπή και εκπλήρωση των στόχων του καθενός, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να έχουμε επιμονή και υπομονή για να υπερκεράσουμε τις όποιες δυσκολίες και να απολαύσουμε τους καρπούς των κόπων μας. Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις Βασιλόπιτες στο Διοικητήριο Λακωνίας και το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών εκφράζοντας τις ευχές του για ένα ευλογημένο και δημιουργικό έτος.

Ι. Μ. Σπάρτης

Διαβάστε ακόμα