Εορταστικές εκδηλώσεις του Γραφείου Νεότητας της Ι. Μ. Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, διοργάνωσε και φέτος μία σειρά εορταστικών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για τα παιδιά και τους νέους των κατηχητικών και λοιπών νεανικών δράσεων του.

Συγκεκριμένα,

  • Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στον Λόφο Πιερίας για τις κατηχητικές συνάξεις των Ενοριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πέτρας.
  • Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης “Εκάβη” για την Αρχιερατική Περιφέρεια Κατερίνης. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση επιδόθηκαν και τα έπαθλα στους νικητές του Β’ Διενοριακού Πρωταθλήματος Σκάκι.
  • Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Αιγίνιο, για τις Ενορίες της Βόρειας Πιερίας.
  • Τέλος, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο, για τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων της Νότιας Πιερίας.

Σε κάθε μια από τις τρεις εκδηλώσεις παρουσιάστηκαν κάλαντα, εορταστικά τραγούδια, διηγήματα, ποιήματα αλλά και αποσπάσματα θεατρικών έργων από παιδιά των κατηχητικών συνάξεων των αντίστοιχων ενοριών κάθε Αρχιερατικής Περιφέρειας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος σε κάθε περίπτωση έδωσε εορταστικές ευχές στα παιδιά που συμμετείχαν τονίζοντας την σημαντικότητα συμμετοχής στις κατηχητικές συνάξεις, ευχαρίστησε μάλιστα και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην αγκαλιά της Εκκλησίας. Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους κατηχητές για τη σημαντική αυτή διακονία που προσφέρουν στην τοπική Εκκλησία.

Ι. Μ. Κίτρους

Διαβάστε ακόμα