Εσπερινός ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη (ΦΩΤΟ)

Το εσπέρας της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Θείας Επιφανείας και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ετελέσθη εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, ο Πανηγυρικός  Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη Ιερά Μνήμη της Συνάξεως του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, εορτή κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας άγει τα Σεπτά του Ονομαστήρια.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, συνχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών  Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κ.κ. Τιμοθέου, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου καθώς επίσης και του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ενώ παρέστησαν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι, αντιπροσωπίες Μοναχών των Ιερών Μονών της Μητροπόλεως, εκπρόσωποι της Δημοτικής και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και των Πολιτιστικών Συλλόγων της επαρχίας μας.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό Θείο Λόγο προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα εκήρυξε διδακτικότατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, ο οποίος και αναφέρθηκε εκτενώς στην μεγάλη προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε εκ μέρους όλων των παρισταμένων Αρχιερέων και Ιερέων, στον Σεπτό Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως του Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη τα Έτη Πολλά.

Προ της Απολύσεως του Εσπερινού, ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους Αρχιερείς που εκοποίασαν και ταξίδεψαν από τις  Επαρχίες τους για να βρεθούν στην περιοχή του Λαγκαδά και να συνεορτάσουν τον τελευταίο και μοναδικό εκ της χορείας των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης που αξιώθηκε να δει τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, καθώς επίσης και για να του ευχηθούν επί τη ονομαστική του εορτή, ετίμησε δεόντως τους νέους και τις νέες της επαρχίας μας, οι οποίοι αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και με σύμμαχο το θάρρος και την τόλμη που τους διακρίνει, βούτηξαν στα παγωμένα νερά της εξωτερικής πισίνας του κολυμβητηρίου του Λαγκαδά, της Λίμνης Κορώνειας του Αγίου Βασιλείου και στην Λίμνη της Βόλβης, για να ανασύρουν εκ των Υδάτων τον Τίμιο Σταυρό, επιδίδοντάς τους από έναν επιστήθιο Σταυρό, μία Καινή Διαθήκη και μία ασημένια Εικόνα της πολιούχου της επαρχίας του Λαγκαδά, Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα