Φθιώτιδος: «Να σταματήσουν μερικοί να επικρίνουν τον Πατριάρχη μας” (ΦΩΤΟ)
8 Ιανουαρίου 2017 Κοινοποιήστε

Φθιώτιδος: «Να σταματήσουν μερικοί να επικρίνουν τον Πατριάρχη μας” (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή μετά τα Φώτα 8 Ιανουαρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος ιερούργησε και ωμίλησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, στον οποίο προσήλθαν αρκετοί πιστοί, παρά το δριμύ ψύχος εξαιτίας του παγετού και του χιονιά που πλήττει αυτές τις ημέρες και την Φθιώτιδα.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφερόμενος στην Ενότητα της Πίστεως μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Να σταματήσουν μερικοί να επικρίνουν τον Πατριάρχη μας και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, γιατί προσφέρουν αρνητικές υπηρεσίες στην Εκκλησία και διασπούν την Ενότητα.

Οι Προκαθήμενοι της Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης έδωσαν στον κόσμο την εικόνα της Ενότητος και ενίσχυσαν την παρουσία της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο. Να προσευχόμεθα και όχι να κηρύττουμε κηρύγματα διασπάσεως του Αγίου Σώματος του Χριστού.

Ιδιαιτέρα προσοχή χρειάζεται για εμάς τους Επισκόπους που ήμαστε θεματοφύλακες την Ενότητος, μη τυχόν άθελά μας συντελούμε στη δημιουργία διασπαστικών ομάδων μέσα στους κύκλους των θρησκευομένων ανθρώπων».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Διευθυντή και τους υπαλλήλους του “STAR Κεντρικής Ελλάδος”, χάριν στο οποίο κάθε Κυριακή μεταδίδεται ζωντανά  η Θεία Λειτουργία και ο Λόγος του Θεού από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας και μέσω του δορυφόρου μπορούν να την παρακολουθούν οι πιστοί σε όλο τον κόσμο.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

  1. π.ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΚΑΡΙΚΑΣ
    π.ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΚΑΡΙΚΑΣ 11 Ιανουαρίου, 23:27
    Αυτοι που κατηγορουν τον Πατριαρχη του Γενους μας και το Οικουμενικο μας Πατριαρχειο μονο κακες υπηρεσιες προσφερουν στην Εκκλησια μας και στο Γενος μας.και θελουν την διασπαση της Εκκλησιας μας.

Write comment