Η εορτή της Περιτομής του Χριστού στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα πνευματικής ευφροσύνης και με την συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο η καθιερωμένη πλέον Αγρυπνία για την υποδοχή του Νέου (Πολιτικού) Έτους 2017 στον Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Μετά το πέρας της Ι. Αγρυπνίας οι Ιερείς του Ι. Ναού έκοψαν την Βασιλόπιττα, που ευλόγησε και μοίρασε στους παρισταμένους ο Σεβ. Μητροπολίτης, ευχόμενος όπως η ανατέλλουσα νέα (Πολιτική) χρονιά είναι η τελευταία που δοκιμάζεται η Χώρα μας και γεμάτη αγάπη,  ειρήνη, υγεία και ευτυχία για όλον τον κόσμο.

Την επομένη, πρώτη ημέρα του έτους και ώρα 7.00 π.μ., τελέσθηκε η δεύτερη Θ. Λειτουργία από τους πατέρες του Ι. Ναού παρουσία πλήθους κόσμου και ακολούθως περί ώραν 11.00 π.μ. τελέσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και το Ιερατείο της πόλεως Κορίνθου, η επίσημη Δοξολογία για την υποδοχή του Νέου (Πολιτικού) Έτους 2017,  στην οποία προσήλθαν η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Τόπου μας. Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος έκοψε την Βασιλόπιττα και ευχήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα στους παρισταμένους Καλή και Ευλογημένη Χρονιά.

Εν συνεχεία, συνοδευόμενος από Ιερείς αντάλλαξε Πρωτοχρονιάτικες ευχές και συζήτησε διάφορα θέματα που άπτονται της Θρησκευτικής, Φιλανθρωπικής, Πολιτικής και Κοινωνικής  ζωής στην Κορινθία και στην Πατρίδα μας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πελοπίδα Καλλίρη, τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό και άλλους φορείς της Πόλεως και του Νομού τόσο στα γραφεία τους όσο και στο Επισκοπείο.

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα