Η εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού στην Ι. Μονή Αρσανίου (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Αγίου, το οποίο έχει ανεγερθεί με δαπάνες του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωφών και Βαρηκόων Νομού Ρεθύμνης «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» στον αύλειο χώρο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Αρσανίου.

Στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν οι Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτεροι Ευάγγελος Δερμιτζάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Γ΄ Περιφέρειας, και Ιωάννης Νεονάκης. Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως, Αιδεσ. Πρωτ. Νικόλαος Νικηφόρος, απέδωσε τις Ιερές Ακολουθίες στη νοηματική γλώσσα για τα μέλη του Συλλόγου Κωφών και Βαρηκόων, που με επικεφαλής τον Πρόεδρό τους κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη τιμούν κάθε χρόνο τον προστάτη Άγιό τους.

Στην Πανήγυρη παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής Αρσανίου, όπου παρετέθη δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους.

Ι. Μ. Ρεθύμνης

Διαβάστε ακόμα