Η εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού στην Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017 ετελέσθη στη Χαλκίδα και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου η εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού, με Θεία Λειτουργία την οποία προσέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συλλειτουργία Ιερέων της Πόλεως.

Όπως κάθε χρόνο, προσεκλήθησαν και οι κωφοί αδελφοί μας για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία αφού ο υπεύθυνος για τη διακονία τους Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και συνεργάτης της Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, έκανε θεολογική διερμηνεία της Θείας Λειτουργίας.

Η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, επί μία δεκαπενταετία, με την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου και την άμεση φροντίδα και ευθύνη του π. Ιωάννου Καραμούζη, ο οποίος είναι διδάκτωρ Θεολογίας με διατριβή σχετική με την ποιμαντική διακονία των κωφαλάλων, έχει αναπτύξει ποιμαντική δράση στον τομέα της κατήχησης των κωφών αδελφών μας, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιήσει πολλούς ακούοντες, μέσα από την λειτουργία Σχολής εκμάθησης Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, ώστε να έλθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τη ζωή των κωφών αδελφών μας.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία παρετέθη πρωϊνό στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού, όπου υπήρξε και προσωπική επικοινωνία, διά της μεταφράσεως του π. Ιωάννου, του Επισκόπου μας με τους κωφούς χριστιανούς του, ενώ ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της Σχολής της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

I. M. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα