Η κοπή της πρώτης Βασιλόπιτας στον Ι.Ν Αγ. Βασιλείου Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και της εορτής του Αγίου Βασιλείου, στον φερώνυμο Προσκυνηματικό Ιερό ναό στις εργατικές κατοικίες Σπάρτης, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή αρκετών κληρικών της ευρύτερης περιοχής. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Κοσμάς, εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, ο οποίος αναφέρθηκε σε σημαντικές πτυχές της διδασκαλίας του Μ. Βασιλείου.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος ευλόγησε, ως είθισται, την πρώτη Βασιλόπιτα του νέου έτους. Στην ομιλία του προέτρεψε κάθε πιστό να αξιοποιήσει καταλλήλως τον χρόνο που έχει στην επίγεια ζωή, έτσι ώστε με πνευματική ανύψωση και ψυχική κάθαρση να κερδίσει την αιώνια ζωή που χαρίζει ο Πανάγαθος Θεός. Κατακλείοντας τον ψυχωφέλιμο λόγο του ευχήθηκε στους πιστούς, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, υγεία, χαρά και προκοπή για το νέο έτος.

Ακολούθησε η διανομή των κομματιών της Βασιλόπιτας, ενώ στο τέλος όλο το εκκλησίασμα έψαλε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα ύστερα από προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας. Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής και τέως Υπουργός κ. Αθανάσιος Δαβάκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Σπάρτης κ. Σπύρος Μοιράγιας.

Ι. Μ. Σπάρτης

Διαβάστε ακόμα