Η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων, τιμήθηκε με τη δέουσα λαμπρότητα και με κάθε ιεροπρέπεια, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Το πρωί της παραμονής της εορτής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος Μητρόπολιτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε στην Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Θεοφανείων και του Εσπερινού, προεξήρχε της  Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου και εν συνεχεία ετέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας, χοροστάτησε του Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Την κυριώνυμον ημέρα της εορτής των Επιφανείων, ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε εις τον Όρθρον, προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της τελέσεως του Μεγάλου Αγιασμού εις τον Μητροπολιτικόν Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών παρέστησαν μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτριος Μάρδας, της Ν. Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης και της Εν. Κεντρώων κ. Αριστείδης Φωκάς, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, των Σωμάτων Ασφαλείας,  των φορέων πολιτισμού καθώς και της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως της περιοχής μας.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η Κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού και ο Καθαγιασμός των Υδάτων στο Κολυμβητήριο του Λαγκαδά, στην Λίμνη του Αγίου Βασιλείου καθώς και στη λίμνη της Βόλβης, όπου εφέτος συνολικά 21 τολμηροί κολυμβητές, μεταξύ αυτών μία κοπέλα αλλά και ο Βουλευτής της Εν. Κεν. κ. Αριστείδης Φωκάς, αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και το δριμύ κρύο που επικρατούσε στην περιοχή του Λαγκαδά και με οδηγό το γενναίο φρόνημα των Ορθοδόξων Χριστιανών, βούτηξαν στα παγωμένα νερά, για ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό, ομολογώντας με αυτό τον τρόπο την θερμή τους Πίστη προς τον Κύριο καθώς και την μεγάλη τους αγάπη για την Αγία μας Εκκλησία και τα ήθη της πατρίδος μας, ενώ  χαρακτηριστικό είναι το σημείο ότι στο Κολυμβητήριο του Λαγκαδά μαζί με τον Σταυρό, οι βουτηχτές έβγαλαν στην επιφάνεια του νερού και μία Ελληνική Σημαία τραγουδώντας με περηφάνια τον Εθνικό μας Ύμνο.

Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυραν οι Χρήστος Δεμερτζής στο κολυμβητήριο των Λουτρών, ο Χρήστος Τσιαπούλης και ο Μανώλης Πατλιάκας από κοινού  στην Λίμνη του Αγίου Βασιλείου και ο Χρήστος Γεωργίου στη λίμνη της Βόλβης.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αφού ομίλησε επικαίρος και ευχήθηκε προς όλους τους παρισταμένους, συνεχάρη τους τολμηρούς κολυμβητές που και εφέτος είχαν την ψυχική δύναμη και το θάρρος να κολυμπήσουν στα κρύα νερά για να ανασύρουν τον Σταυρό, βεβαιώνοντας και με αυτό τον τρόπο την γενναία Μαρτυρία της Πίστεως μας,  ενώ παράλληλα τους προσκάλεσε όλους το απόγευμα εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Λαγκαδά, όπου μετά το πέρας του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της εορτής του Τιμίου ενδόξου Προφήτου και Βαπτιστού Ιωάννου του Προδρόμου, θα τους αποδοθεί την προβλεπόμενη τιμή της Αγίας μας Εκκλησίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα