Ηγουμένη σε Μονή της Λευκορωσίας δολοφονήθηκε με πολλαπλές μαχαιριές (ΦΩΤΟ)

Τη νύχτα της Παρασκευής 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik στη Λευκορωσία δολοφονήθηκε η ηγουμένη της Μονής Αγ. Ξένιας (περιοχή Βοrisov, στο Μινσκ) η γερόντισσα Basilissa.

Όργανα της τάξης έσπευσαν στο μοναστήρι, όπου τελέστηκε η αξιόποινη πράξη.

« Μπορώ να επιβεβαιώσω το γεγονός ότι η μητέρα Basilissa δολοφονήθηκε.Το πιο πιθανό αυτουργός ήταν ένας από τους αρρώστους που περιθάλπτονται στο μοναστήρι », δήλωσε ο γραμματέας Τύπου της Εξαρχίας της Λευκορωσίας ο πατήρ Σέργιος Lepine.Μία από τις μοναχές της μονής είπε σε τηλεφωνική επαφή με το Sputnik ότι μια γυναίκα που εργαζόταν στο μοναστήρι ήταν αυτή που επιτέθηκε στην ηγουμένη και ήδη έχει συλληφθεί από τις αρχές.

Ο επίσημος εκπρόσωπος της περιφέρειας του Τμήματος Μινσκ της Ερευνητικής Επιτροπής Tatiana Bilonog  στο « Pravmiru » επιβεβαίωσε την κράτηση της υπόπτου. Είπε, επίσης ότι πρόκειται για δολοφονία και ότι άνοιξε σχετική ποινική υπόθεση για φόνο.

« Στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης που έχει συσταθεί  κρατείται η ύποπτος. Διατάχθηκε η ψυχολογική και ψυχιατρική της εξέταση  », – δήλωσε.

Σύμφωνα με την Μητρόπολη Borisov της Εξαρχίας της Λευκορωσίας, η ηγουμένη είχε υποστεί πολλαπλές μαχαιριές από της οποίες και κατέληξε στο νοσοκομείο. « Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το άτομο που μαχαίρωσε τη μητέρα Basilissa είναι μια 29χρονη πολίτης της Δημοκρατίας του Καζακστάν», προσθέτοντας ότι η γυναίκα ήταν στο μοναστήρι  προσωρινά.Την παραμονή της τραγωδίας η γυναίκα παρουσίασε μια ψυχική διαταραχή.

Η Ηγουμένη Basilissa γεννήθηκε 10 Μαρτίου 1949 στην πόλη της περιοχής Sosnica Chernigov (Ουκρανία). Αποφοίτησε από το τμήμα ιστορίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Chernihiv. Δίδαξε ως εκπαιδευτικός. pravmir,achtungpartisanen,interfax sputnik 6.1.17

 

dimpeneww.com

Διαβάστε ακόμα