Κατηχητική Σύναξη των παιδιών του ΚΑΑΠ Βούλας με παιδιά του Ιδρύματος Κόκκορη (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Κατηχητική Σύναξη των παιδιών του ΚΑΑΠ Βούλας με παιδιά του Ιδρύματος Κόκκορη (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, τελέσθηκε η 2η Σύναξη της Κατηχητικής Συνάξεως του Ιδρύματος Κ.Α.Α.Π. Βούλας για το νέο έτος 2017 μ.Χ. . Κατά την σημερινή συνάντηση μας περίμενε μία έκπληξη, καθώς μας επισκέφθηκαν παιδιά από το Ίδρυμα Σ.Υ. Δ.  Κόκκορη, το οποίο εδρεύει στην Γλυφάδα, αλλά Εκκλησιαστικά ανήκει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Μετά την Προσευχή και τις απαραίτητες συστάσεις και γνωριμίες, ο π. Αντώνιος  Χρήστου αναφέρθηκε στο θέμα της σημερινής συνάντησης που ήταν η Παραβολή των 10 Παρθένων. Μετά την διήγηση, ο Κατηχητής κ. Μιχάλης Παπαργύρης μαζί με τα παιδιά του Ιδρύματος Κόκκορη, έπαιξαν ένα μικρό Θεατρικό με βάση την παραβολή και το νόημα της Παραβολής των δέκα παρθένων.

Ο π. Αντώνιος μετά και από τον εποπτικό τρόπο της παραβολής μέσα από το σκετς, έδωσε την απαραίτητη θεολογική ανάλυση και την Ορθόδοξη ερμηνεία της παραβολής.

Στη συνέχεια η Κατηχήτρια κ. Φανή Τριπολιτσιώτου διηγήθηκε μια σχετική, ψυχοφέλιμη και παρεμφερής ιστορία και ολοκληρώνοντας το μάθημα ακολούθησε άφθονο παιχνίδι. Στο τέλος όπως πάντα, ακολούθησε το κέρασμα και όλα τα παιδιά και από τα δύο Ιδρύματα αποχώρησαν ευχαριστημένα.

 

Εκ του Ιερού Παρεκκλησίου του Ιδρύματος Κ.Α.Α.Π. Βούλας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment