Κερκύρας Νεκτάριος: “Ο Χριστόδουλος αγάπησε την Εκκλησία και τον άνθρωπο” (ΦΩΤΟ)

Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 9 χρόνων από την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου τέλεσε το πρωί του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, στο ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα.

Σε προσφώνησή του ο κ. Νεκτάριος εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη του προς τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο από τον οποίο έλαβε και τους τρεις βαθμούς της ιερωσύνης, αλλά και την έμπνευση και το μεράκι για την Εκκλησία. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αγάπησε την Εκκλησία και τον άνθρωπο. Ζούσε την λειτουργική ζωή, διοίκησε με οραματισμό και ελπίδα, αλλά και στάθηκε κοντά στους ανθρώπους τους οποίους παρηγόρησε, στήριξε και ενέπνευσε. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος επέδειξε αυταπάρνηση και αφιέρωση. Προσέφερε τον εαυτό του και έφυγε από τη ζωή αυτή με την βεβαιότητα της Αναστάσεως και την αγάπη στον Χριστό.

Είμεθα βέβαιοι, επεσήμανε ο κ. Νεκτάριος, ότι και στο επουράνιο θυσιαστήριο προσεύχεται για όλους μας, όπως επίσης και για την πατρίδα μας την οποία αγάπησε πολύ και για την ταυτότητα της οποίας έδωσε μάχες συνεγείροντας τον λαό του Θεού.

 

I. M. Kερκύρας

Διαβάστε ακόμα