Ο Αρχιεπίσκοπος στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μητροπολίτη Μαντινείας (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η παρουσίαση του βιβλίου του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου με τίτλο «Ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως».

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Η παρουσίαση του έργου, έλαβε χώρα στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου της Τριπόλεως, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τριπόλεως.
Παρέστησαν επίσης, οι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, κληρικοί και λαικοί, ενορίτες του Μητροπολιτικού Ναού, άρχοντες του τόπου, πλήθος Τριπολιτών, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων και Συλλόγων.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και ο Φιλόλογος καθηγητής κ. Γεώργιος Βλάσης, οι οποίοι αναφέρθηκαν διεξοδικά στο νέο πόνημα, στη θεματολογία του βιβλίου, στη λαμπρή ιστορία του Ναού και στα σημαντικά γεγονότα, τα οποία έλαβαν χώρα σ’ αυτόν, καθώς και στην προσωπικότητα του συγγραφέα. Χαιρετισμό προς την εκδήλωση απηύθυνε η Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Συλλόγου Τριπόλεως κ. Εύη Μεντή.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με ύμνους κατ’ επιλογήν από το CD που συνοδεύει το βιβλίο η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο άγιος Νεοιερομάρτυς Λάζαρος ο Τριπολίτης» υπό την διεύθυνση του Χοράρχου και Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως κ. Βασιλείου Γεωργαρά, τον δε συντονισμό της παρουσιάσεως του βιβλίου είχε η κ Γεωργία Δροσοπούλου – Γεωργαρά.
Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους ομιλητές, αλλά και όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Στο τέλος, αντιφωνώντας ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους ομιλητές και τον Μητροπολίτη Μαντινείας για το νέο του βιβλίο και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη.

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα