Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης στην προσπάθεια για αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 10.30 π.μ. ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος και αρκετά από τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας επισκέφθηκαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο. Παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων και αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. κ. Αντώνιος Τσικαλουδάκης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου υπέβαλε τις ευχές του στο Σεβασμιότατο, για την ανάληψη των καθηκόντων του και για τη νέα χρονιά.

Ο Πρόεδρος κ. Ανδρ. Μαμαντόπουλος παρέδωσε στον Σεβ. κ.κ. Κύριλλο σχέδιο ανοικτής επιστολής, που απευθύνεται προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, τους Τοπικούς Βουλευτές, τη Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης κ. Ελ. Μαυρομάτη, τη Διοικήτρια των Νοσοκομείων Νομού Λασιθίου κ. Μαρία Σπινθούρη και τον Αναπληρωτή Διοικητή  του Νοσοκομέιου Ιεράπετρας κ. Γεώργιο Αρακαδάκη,  για τα σοβαρά ελλείμματα σε ιατρικό προσωπικό στην Παθολογική κλινική και όχι μόνο. Ακόμη γίνονται προτάσεις για την αντιμετώπιση και διόρθωση της κατάστασης.

Έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ενημέρωσης για όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας . Επίσης τονίστηκαν οι μέχρι τώρα δράσεις του Συλλόγου για τη στήριξη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Επισημάναμε ακόμη, ότι στην ευρύτερη περιοχή  έχει απομείνει το Νοσοκομείο, που παίζει κυρίαρχο ρόλο στη βιωσιμότητα όχι μόνο της Ιεράπετρας, αλλά ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Κρήτης.

Ο Σεβασμιότατος έδειξε μεγάλο και ειλικρινές  ενδιαφέρον για το Νοσοκομείο και τόνισε ότι θα είναι κοντά μας  και θα συνεργαστεί στο βαθμό που χρειάζεται , για να μπορέσουμε να συμβάλλουμε όλοι  μαζί στην καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου. Όπως τόνισε « η  Τοπική Εκκλησία θα είναι πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες για επαρκή στελέχωση και εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, και διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους, ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών δημόσιας υγείας στον τόπο μας».

 

radiolasithi.gr

Διαβάστε ακόμα