Ο Μητροπολίτης Ηλείας ευλόγησε την βασιλόπιτα του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ηλείας (ΦΩΤΟ)

Με την ευγενική παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, καθώς επίσης του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ηλία Παπαγγελή και άλλων Κληρικών, μέσα σε κλίμα χαράς και πνευματικής ευφροσύνης, έκοψε για μία ακόμη χρονιά την Αγιοβασιλόπιτά του, ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ηλείας-Ολυμπίας «Ιωάννης ο Δαμασκηνός και Ιωάννης ο Κουκουζέλης», στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Πύργου, την παρελθούσα Κυριακή 22 Ιανουαρίου.Η σεμνή αυτή εκδήλωση άρχισε με επίκαιρους ύμνους και με τον σύντομο χαιρετισμό του νέου Προέδρου του ως άνω Συλλόγου κ. Νικολάου Παπαδημητρίου, Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Πύργου-Kαθηγητού Θεολόγου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, για την ουσιαστική και άμεση συμπαράστασή του, κατά την Ιεροψαλτική τους διακονία στα αναλόγια των Ιερών Ναών της Μητροπόλεως, καθώς επίσης και τους παρισταμένους Ιεροψάλτες, για το σπουδαίο και ψυχωφελές ρόλο που διαδραματίζουν, οι οποίοι ως καλοί και γνήσιοι θεράποντες της πατρώας Βυζαντινής Μουσικής, συμβάλλουν κατά την τέλεση των Ιερών ακολουθιών καθοριστικά στην πνευματική αναγέννηση και ανάταση των Χριστιανών, ευχόμενος σε όλους να έχουν καλή και ευλογημένη χρονιά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός ευλογώντας την Αγιοβασιλόπιτα και συγχαίροντας παράλληλα για μία ακόμη φορά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, τους προέτρεψε να συνεχίσουν να υμνούν και να δοξολογούν τον Τριαδικόν Θεόν, όπως ο Προφητάνακτας και δοξασμένος Βασιλιάς του Ισραήλ Δαβίδ ο οποίος έλεγε: «Ψαλώ τω Θεώ μου έως υπάρχω», προσφέροντας έτσι παράλληλα Θεάρεστες υπηρεσίες στην τοπική μας Εκκλησία, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν και αυτοί ως άνθρωποι και ως οικογένειες λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

Αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο και τους Ιεροψάλτες, για την προσφορά και τις υπηρεσίες τους στα Ιερά αναλόγια, κάλεσε τους παριστάμενους  Ιερείς να στηρίζουν και να διευκολύνουν το έργο των Ιεροψαλτών, οι οποίοι είναι οι άμεσοι και πολύτιμοι συνεργάτες της τοπικής Εκκλησίας μας.

Ακολούθησε το μοίρασμα της Βασιλόπιτας στους παρισταμένους, ενώ το φλουρί έτυχε στον κ. Παναγιώτη Μιχόπουλο Λαμπαδάριο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Πύργου, στον οποίο προσφέρθηκε το εγχειρίδιο του Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Νερατζή, θέματα Ψαλτικής Τέχνης.

 

I. M. Ηλείας
Διαβάστε ακόμα