Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στην Ι. Μ. Ξενοφώντος για την εορτή των Θεοφανείων (ΦΩΤΟ)

Προσκυνηματικη  επίσκεψη στο Αγιώνυμο Όρος και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Αλεξίου, για να προστεί της ιεράς αγρυπνίας επί τη Μεγάλη και Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων κατά το παλαιό ημερολόγιο.
Ο Σεβασμιώτατος και η τίμια συνοδεία του κατέφθασαν   στην Ιερά Μονή το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου 2017 και έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Άγιο Καθηγούμενο και τους πατέρες της Μονής.
Στις 11.30 το βράδυ, ξεκίνησε η ιερά αγρυπνία με την Λιτή της εορτής και τον υπόλοιπο Εσπερινό, τον Όρθρο, τον Μεγάλο Αγιασμό και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, το πρωί της επομένης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα και ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα.
Το απόγευμα της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου 2017, τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός της εορτής των Θεοφανείων και της συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, ακολούθησε τράπεζα και στη συνέχεια η καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας στο Συνοδικό της Μονής, κατά την οποία ο Άγιος Καθηγούμενος προσφώνησε τον υψηλό προσκεκλημένο και αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος μιλώντας εμπνευσμένως για την εορτή των Θεοφανείων και τον αγιασμό της κτίσεως.
Το πρωί της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου 2017, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη συνάξει του Τιμίου Προδρόμου και ακολούθησε τράπεζα.
Αποδεχόμενοι τις δωρεές και τις ευλογίες του Πανάγαθου Θεού και της Κυρίας Θεοτόκου, Εφόρου και Προστάτιδος του Αγίου Όρους, ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του αναχώρησαν για την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως, ευχόμενοι να αξιωθούν αυτής της ευλογίας και την επόμενη χρονιά,  κααθώς   ήταν η δωδέκατη χρονιά που πραγματοποιείται το συγκεκριμένο προσκύνημα από το Σεβασμιώτατο.
Ι. Μ. Νεαπόλεως
Διαβάστε ακόμα