Πανηγύρισε η Ι. Μονή Οσίου Ιωάννη του Καλυβίτου Ψαχνών (ΦΩΤΟ)

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΥΒΙΤΟΥ ΨΑΧΝΩΝ
Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου 2017 την ετήσια πανήγυρή της, η Ιερά Μονή Οσίου Ιωάννου Καλυβίτου Ψαχνών της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου το βράδυ ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Χρυσόστομο Καλύβα – Γραμματέα της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη – εκτελούντα χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου της Ι. Μονής, Πρωτοπρεσβ. Θεοφάνη Παπαγεωργίου και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, με την συμπροσευχή του Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη – Ιεροκήρυκος, ενώ την ιερά Υμνωδία διηκόνησε ο καλλίφωνος Πρωτοπρεσβ. Ανάργυρος Στουραΐτης – εφημέριος Πολιτικών.
Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου το πρωί, στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε και κήρυξε το θείο λόγο ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης – Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, συλλειτουργούντος του Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη, ενώ έψαλλε ο κ. Κυριάκος Στάντζος.
Οι προσκυνητές και σ’ αυτή την πανήγυρη, προσήλθαν με ευλάβεια και βοήθησαν, όπως πάντοτε, για την προετοιμασία του, ενώ θαύμασαν και το σπουδαίο ανακαινιστικό έργο που συντελείται εκεί, υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και την ανύστακτη φροντίδα των π. Στεφάνου και π. Ιωάννου Καραμούζη, οι οποίοι από το 2004 έχουν αναλάβει την ευθύνη της Ιεράς Μονής και, με σεβασμό στην παράδοση, υπό τις οδηγίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας αγωνίζονται να την επαναφέρουν στο αρχαίον κάλλος της.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΟΥΡΤΖΙ
Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου – Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως, τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και του Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου της Τοπικής Κοινότητος Αγίου Νικολάου Μπούρτζι, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος, ακόμη, και από τον Εφημέριο της Ενορίας Πρεσβ. Χρήστο Κουτσουράκη, ενώ την ιερά Υμνωδία διηκόνησαν οι ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Σταύρος Καλαφάτης και κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου.
Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του, μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε και ανέλυσε το περιεχόμενο της Ευαγγελικής περικοπής, κάνοντας λόγο περί ευγνωμοσύνης και αγνωμοσύνης.
ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ-ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 το μεσημέρι, μετά την Θεία Λειτουργία στην Ενορία Αγίου Νικολάου Μπούρτζι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μαζί με τόν Πρωτοσύγκελλό του π. Νικόδημο επέστρεψε στη Χαλκίδα και μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (κτίριο Οικογενείας Πνευματικού), όπου ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της Χορωδίας Ορχήστρας των Νέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, η οποία «αγκαλιάζει» 200 παιδιά και ευχήθηκε αναλόγως προς τους μουσικούς, τους γονείς και όλα τα παιδιά.
Ακόμη, κατά την ημέρα αυτή της Κυριακής ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Αντικαρκινικής Εταιρείας Χαλκίδος το πρωί και το απόγευμα του Συλλόγου Κρητών Ευβοίας, ενώ παρακολούθησε και την θεατρική παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κανήθου, στο Δημοτικό Θέατρο Χαλκίδος, κατά την διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για την Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ι. Μητροπόλεως και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο.
Ι. Μ. Χαλκίδος
Διαβάστε ακόμα