Πολυαρχιερατικός εσπερινός επί τη μνήμη της Αγ. Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ξεκίνησαν εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη Ιερά Μνήμη της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας, με επίκεντρο  την ομώνυμη περιοχή της επαρχίας του Λαγκαδά, η οποία και ευρίσκεται στις χιονισμένες αυτές τις ημέρες πλαγιές του Όρους Βερτίσκου.

Το απόγευμα της 7ης Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε περιμετρικά της κωμοπόλεως της Όσσης, η Ιερά Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος της Αγίας Κυράννης  και εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ και συνχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου.

Στην ομιλία του προ της Απολύσεως του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, αναφέρθηκε στον Βίο και το Μαρτύριο  των Αγίων Νεομαρτύρων, ενώ παράλληλα εξέφρασε την συγκίνηση του που βρίσκεται ενώπιων των Σεπτών Λειψάνων της Αγίας Κυράννης, καλώντας όλους τους παρευρισκομένους να την έχουν ως παράδειγμα βιωτής, καθώς επίσης και να είναι θεοσεβείς βιώντας αληθινά το Αληθινό Φως του Επιφανέντος Κυρίου

Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο 8 του μηνός Ιανουαρίου, με το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, το οποίο θα τελεσθεί εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Κυράννης στην περιοχή της Όσσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα