Πρώτη του Νέου Έτους στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Μετά πάσης λαμπρότητος και ιεροπρέπειας, εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η  1η του ανατείλαντος έτους 2017, ημέρα κατά την οποία τιμάται και εορτάζεται από την Αγία μας Εκκλησία η Μεγάλη Δεσποτική της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καθώς επίσης και η Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος.

Το εσπέρας της 31ης Δεκεμβρίου 2016, τελέσθηκε εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Βασιλείου της ομωνύμου περιοχής, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εορτών,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Βασιλείου,  Πανοσιολ. Αρχιμ π. Ευσέβιος Σπουργίτης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Πουτούκης, ο Γεν Αρχιερατικός Επίτροπος, Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Παρούτογλού καθώς και πολλοί Κληρικοί της καθ’ ημάς Μητροπόλεως.

Την επομένην, Κυριακή 1η Ιανουαρίου του νέου αρξαμένου της Χρηστότητος του Κυρίου έτους 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας  και της Επισήμου Δοξολογίας επί τῄ εισόδῳ εις τον νέον Ενιαυτόν, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια των Ακολουθιών, οι οποίες τελέσθηκαν μέσα σε μία εορταστική ατμόσφαιρα, παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της εκπαιδευτικής και πολιτιστικής κοινότητος, καθώς  και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην έννοια του χρόνου, στην σημερινή ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή καθώς επίσης και στην μεγάλη μορφή του Αγίου Βασιλείου,  ευχόμενος καταλλήλως προς όλους τους παρισταμένους, ενώ προ της Απολύσεως  επίδωσε εις τον Εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής π. Παύλο Παρασκευά, το Οφίκκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

I. M. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα